Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mar 2017 - Anul XXII, nr. 67 (6483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Contrabanda, o modă care te prinde. De la 2 la 7 ani!”

O nouă campanie anticontrabandă, lansată în regiunile de frontieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 Euromonitor Business Consulting Services, prin www.faracontrabanda.ro, în parteneriat cu Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română, cu sprijinul JTI, a lansat ieri, 23 martie, la Iaşi, campania publicăde conştientizare a efectelor negative ale comerţului ilegal cu ţigarete,„Contrabanda, o modă care te prinde. De la 2 la 7 ani!".Campania se derulează în perioada martie-aprilie, în judeţele de graniţă din nord-est, nord, vest, sud-vest, precum şi în Bucureşti.

Mesajul campaniei porneşte de la dublul sens al expresiei „te prinde", subliniind că, în ciuda aparenţei acceptabilităţii acestui fenomen „la modă", considerat adesea a nu reprezenta un grad mare de periculozitate socială, contrabanda este o infracţiune care ţine de criminalitatea organizată. „Contrabanda, o modă care te prinde. De la 2 la 7 ani!"este cea de-a şasea campanie regională organizată de Euromonitor Business Consulting Services, în parteneriat cu autorităţile statului. Campaniile precedente au determinat scăderi semnificative ale comerţului ilegal cu ţigarete în regiunile şi în perioadele în care s-au derulat.

 

Regiunea nord-est continuă să fie cea mai afectată de comerţul ilegal cu ţigarete

Conform ultimului studiu realizat de compania de cercetare Novel Research, în ianuarie 2017, regiunea nord-est continuă să fie cea mai afectată de comerţul ilegal cu ţigarete, cu o cotă a pieţei negre de 37,6%. Regiunile nord-vest, vest şi sud-vest deţin, de asemenea, cote semnificative, de 14,7%, respectiv 24,3% şi 24,6%. Directorul general Euromonitor Business Consulting Services, Cristina Vasiloiu, a declarat: „Lansăm o nouă campanie anticontrabandă, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare cu privire la ceea ce înseamnă de fapt a vinde şi a cumpăra produse ilegale. Mulţi nu ştiu că traficul ilegal constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani. Un alt obiectiv este educarea consumatorilor şi, tocmai de aceea, continuăm ideea campaniei derulate în 2016. Deşi nu este pedepsită expres de lege, aprovizionarea de pe piaţa neagră finanţează direct reţelele de crimă organizată formate din Traficant/Şef de reţea, Cărăuş, Vânzător. Fără Client însă, ultima verigă a reţelei, lanţul acesta nu ar putea exista. Tocmai de aceea, campania pune din nou accent pe grupul de personaje ce formează reţeaua infracţională, care poate implica trafic de ţigarete, arme, droguri, persoane sau prostituţie. Totodată, urmărim să scoatem în evidenţă eforturile autorităţilor pentru reducerea comerţului ilegal. Printre cele mai eficiente în combaterea contrabandei sunt echipele canine, iar labradorul negru, care apare în spot şi pe afiş ca simbol al autorităţii, aparţine Vămii şi are dublă specializare, droguri şi tutun".

 

Acţiunile de prevenire şi combatere a contrabandei vor continua

Vicepreşedinte ANAF, coordonator al activităţii vamale, Dorel Fronea, a susţinut joi, 23 martie, la Iaşi, la lansarea campaniei„Contrabanda, o modă care te prinde. De la 2 la 7 ani!”: „Campania anticontrabandă a fost prezentată în avanpremieră săptămâna trecută, în cadrul primei Conferinţe internaţionale pentru combaterea traficului ilicit cu ţigarete, la care au participat şefii vămilor din Moldova şi Bulgaria, înalţi reprezentanţi ai autorităţilor vamale din Ucraina, Serbia şi Ungaria, şeful EUBAM, ataşaţii vamali ai Marii Britanii, Franţei şi Norvegiei şi reprezentanţii companiilor oneste de tutun. Din punctul de vedere al Direcţiei Generale a Vămilor, Campania anticontrabandă lansată astăzi (n.r. - joi) se constituie într-o componentă suplimentară a eforturilor depuse în cadrul Operaţiunii Scut, încununată cu recenta confiscare a 14 milioane de ţigarete în Portul Constanţa. Vama Română va intensifica în perioada următoare eforturile pentru combaterea traficului ilicit cu ţigarete cu ajutorul echipelor canine şi al echipelor mobile şi prin reluarea activităţilor de scanare".

La rândul său, comisar-şef de poliţie dr. Constantin Cîrcu, adjunct al şefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, a spus că „având în vedere prejudiciile aduse bugetului de stat, poliţiştii de frontieră vor continua să întreprindă, atât independent, cât şi împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în zona de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu bunuri de larg consum (inclusiv ţigarete), precum şi reţinerii în vederea confiscării mărfurilor traficate". Prezent la conferinţa de presă de joi, chestorul de poliţie Ioan Scripniciuc, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, a spus că „una dintre priorităţile Poliţiei ieşene, implicit a Poliţiei Române, este aceea de a crea un climat legal mediului de afaceri, inclusiv prin combaterea contrabandei cu tutun. În acest sens, ofiţerii specializaţi din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, dar şi celelalte subunităţi de poliţie au intensificat activităţile de combatere, dovadă fiind numărul mare de infracţiuni de contrabandă cu tutun constatate în anul 2016. Vom continua acţiunile de prevenire şi combatere a acestui fenomen, împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu".

 

În primele două luni ale acestui an, peste 700 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete şi produse din tutun

Într-un mesaj al Inspectoratului General al Poliţiei Române, transmis participanţilor la evenimentul de lansare a campaniei, se precizează că „unul dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române este şi asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, a infracţiunilor din administraţia publică, precum şi prin protecţia intereselor financiare ale UE. (...) Astfel, în primele două luni ale anului 2017, poliţiştii au desfăşurat peste 700 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete şi produse din tutun, activităţi în urma cărora au fost constatate 637 de infracţiuni. De asemenea, pe parcursul activităţilor au fost ridicate în vederea confiscării 3.947.708 ţigarete, 844 de ţigarete foi şi 1.446 kg de tutun. Totodată, odată cu finalizarea cercetărilor şi sesizarea instanţei de judecată, au fost indisponibilizate 8.118.080 de ţigarete".

Campania„Contrabanda, o modă care te prinde. De la 2 la 7 ani!" va fi difuzată în parteneriat cu TVR, în special pe posturile regionale şi va avea o importantă componentă de afişaj stradal în judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Bucureşti. De asemenea, campania va fi vizibilă şi în punctele de trecere a frontierei prin materiale informative. Mai multe informaţii şi materiale de comunicare sunt disponibile pe www.faracontrabanda.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă campanie anticontrabandă, lansată în regiunile de frontieră.
 Vizualizări articol: 3927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă campanie anticontrabandă, lansată în regiunile de frontieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei