Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2017 - Anul XXII, nr. 66 (6482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grevă

Protestul minerilor de la Crucea se mută în faţa Guvernului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestul minerilor de la exploatarea de uraniu Crucea – Botuşanu se va muta, începând de astăzi, în faţa Guvernului României. Aproximativ 160 de mineri suceveni au protestat şi ieri în faţa Ministerului Energiei, pentru a doua zi consecutivă, fără însă ca revendicările sindicale cu privire la plata salariilor să le fie rezolvate. Din spusele unor angajaţi ai sucursalei din Crucea a Companiei Naţionale a Uraniului care au participat la protestele de la Bucureşti, discuţiile liderilor sindicali cu oficialii Ministerului Energiei nu au dus la nici un rezultat pozitiv pentru mineri. Aceştia solicită Ministerului Energiei aprobarea alocării fondurilor necesare pentru plata salariilor restante încă din luna ianuarie 2017, angajaţii de la Crucea primind anul acesta doar o sumă de 450 de lei. Angajaţii CNU solicită conducerii Ministerului Energiei alocarea celei de-a doua tranşe de 14,8 milioane de lei, dintr-un ajutor de salvare a companiei cu o valoare totală 62 de milioane de lei, prima parte a acestuia fiind acordată anul trecut. Discuţiile şi negocierile dintre sindicalişti şi oficialii ministerului sunt blocate de câteva zile, având în vedere că din informaţiile pe care le avem ar exista o serie de probleme cu privire la modul în care au fost justificate anumite sume cheltuite din prima tranşă a ajutorului acordat pentru salvarea Companiei Naţionale a Uraniului.

În aceste condiţii, minerii au solicitat conducerii Ministerului Energiei alocarea sumei pentru plata salariilor, ceea ce ar însemna circa 6,5 milioane de lei din totalul tranşei a doua din ajutor. Având în vedere că nici pentru această sumă nu s-au obţinut avizele necesare, sindicaliştii au solicitat o întrevedere cu premierul României, Sorin Grindeanu. De asemenea, minerii au obţinut aprobarea pentru a organiza în cursul zilei de astăzi un protest în faţa Guvernului României. În situaţia în care nu li se vor aproba revendicările, minerii de la exploatarea de uraniu de la Crucea – Botuşanu sunt hotărâţi să continue greva şi protestele la Bucureşti.

Angajaţii CNU de la sucursala Crucea au declanşat greva în cursul zilei de luni, 20 martie a.c., când 150 de mineri au refuzat să mai intre în subteran. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestul minerilor de la Crucea se mută în faţa Guvernului.
 Vizualizări articol: 1704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Protestul minerilor de la Crucea se mută în faţa Guvernului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei