Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2017 - Anul XXII, nr. 66 (6482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Campanie

"Fără ură, cu toleranţă!", la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Iaslovăţ a desfăşurat, în cursul acestei săptămâni, activitatea „Fără ură, cu toleranţă!”, derulată la iniţiativa Organizaţiei „Salvaţi Copiii”.

Acţiunea a urmărit creşterea nivelului de informare şi conştientizare cu privire la efectele agresivităţii verbale şi fizice, a fenomenului de bullying în mediul şcolar sau online.

Potrivit reprezentanţilor unităţii, bullyingul este în general caracterizat ca un comportament agresiv intenţionat care este menit să provoace disconfort sau durere, implică un dezechilibru de putere între agresor şi victimă, şi se manifestă repetitiv, regulat. Elevii au participat la dezbateri pe marginea cauzelor posibile ale violenţei şi situaţiilor de bullying, precum şi a efectelor acestuia asupra celor implicaţi. De asemenea, au realizat un clip video în care au prezentat mesaje care promovează prietenia, toleranţa, non-discriminarea, atât în mediul şcolar, cât şi în mediul online.                                                            

Conform unui studiu naţional realizat de Organizaţia „Salvaţi Copiii”, în 2016, unul din patru copii este umilit în faţa colegilor, trei din zece copii sunt excluşi din grup sau ameninţaţi.

„Cifrele sunt îngrijorătoare şi reale, iar rolul nostru ca dascăli este să încercăm să prevenim manifestările violente ale unor elevi, promovând relaţiile armonioase între copii, o atitudine pozitivă şi constructivă în şcoală şi în orice mediu, inclusiv în cel virtual. O importanţă deosebită o are şi implicarea familiei. Este bine ca părinţii să îşi observe cu atenţie copilul pentru a putea identifica cât mai rapid schimbări ale comportamentului său care ar putea sugera că acesta este implicat într-o situaţie de bullying, ca victimă sau agresor”, a menţionat Victor Prisîcariu, directorul Şcolii Nr. 1 Iaslovăţ.                                         

Organizaţia „Salvaţi Copiii”, în cadrul programelor educaţionale ,,Şi noi avem drepturi” şi ,,Ora de Net”, susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale, urmăreşte informarea copiilor în vederea conştientizării drepturilor şi responsabilităţilor lor, sensibilizarea adulţilor cu privire la copil şi drepturile sale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Fără ură, cu toleranţă!", la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăţ.
 Vizualizări articol: 2427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Fără ură, cu toleranţă!", la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei