Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mar 2017 - Anul XXII, nr. 65 (6481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Grevă

Minerii de la exploatarea de uraniu Crucea-Botuşanu vor continua şi astăzi protestele la Ministerul Energiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 170 de mineri de la exploatarea de uraniu Crucea-Botuşanu vor continua şi astăzi protestele în faţa Ministerului Energiei, nemulţumiţi de faptul că oficialii guvernamentali nu le-au dat banii pentru plata salariilor. Minerii suceveni au ajuns ieri dimineaţă la Bucureşti, începând protestele la sediul Companiei Naţionale a Uraniului, de unde au plecat către Ministerul Energiei. Greva ortacilor de la mina Crucea-Botuşanu a fost declanşată încă de luni, aceştia fiind nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile de la începutul acestui an, în afară de o sumă de 450 de lei de persoană. Sătui de promisiunile pe care le-au primit în ultimele săptămâni, angajaţii Companiei Naţionale a Uraniului au refuzat să mai intre în mină, iar lipsa unui răspuns din partea conducerii Ministerului Energiei cu privire la alocarea fondurilor pentru salarii i-a făcut pe mineri să plece să protesteze în Capitală. Minerii au protestat ieri până la ora 16:30, pe tot parcursul zilei liderii de sindicat solicitând conducerii ministerului alocarea fondurilor necesare pentru plata salariilor restante. Alături de minerii suceveni, la protestul de ieri din Bucureşti au venit şi câteva zeci de colegi de la exploatarea de la Feldioara.

Liderii de sindicat prezenţi la negocierile de la Ministerul Energiei au afirmat că discuţiile nu au avut nici un rezultat, refuzându-se plata oricărei sume de bani pentru acoperirea drepturilor salariale. În aceste condiţii, minerii vor relua protestele începând de astăzi, de la ora 9:00, până când conducerea Ministerului Energiei va găsi o soluţie pentru a le rezolva problemele.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, aproape 100 de mineri de la exploatarea de uraniu Crucea-Botuşanu s-au deplasat la Bucureşti pentru a protesta în faţa sediului central al CNU, în timp ce colegii lor rămaşi acasă au refuzat să intre în subteran. Atunci, în urma discuţiilor dintre reprezentanţii minerilor, liderii sindicali de la Bucureşti, şefii Companiei Naţionale a Uraniului şi secretarii de stat din Ministerul Energiei, aceştia din urmă au dat asigurări că angajaţii CNU îşi vor primi salariile restante în data de marţi, 14 martie 2017. Mai mult, minerii au primit asigurări că CNU ar urma să încheie un contract pentru furnizarea de uraniu la Rezervele Statului, asta însemnând şi asigurarea finanţării pentru funcţionarea normală a exploatărilor miniere pe o perioadă de un an.

În cadrul negocierilor şi discuţiilor pe care liderii sindicali le-au avut ieri cu oficialii Ministerului Energiei s-a solicitat alocarea celei de-a doua tranşe de 14,8 milioane de lei, dintr-un ajutor de salvare a companiei cu o valoare totală 62 de milioane de lei. Banii ar urma să asigure plata salariilor, dar şi acoperirea altor cheltuieli. Liderii sindicali au declarat la începutul săptămânii că a doua tranşă nu a fost aprobată de toţi membrii comisiei economice din cadrul Ministerului Energiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minerii de la exploatarea de uraniu Crucea-Botuşanu vor continua şi astăzi protestele la Ministerul Energiei.
 Vizualizări articol: 1568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minerii de la exploatarea de uraniu Crucea-Botuşanu vor continua şi astăzi protestele la Ministerul Energiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei