Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mar 2017 - Anul XXII, nr. 65 (6481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cereri

Cele mai căutate şcoli din judeţ pentru înscrierea la clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 6.000 de viitori bobocei au fost înscrişi în clasa pregătitoare în prima etapă de depunere a cererilor, părinţii alegând cele mai bine cotate şcoli pentru micuţii lor, indiferent dacă acestea se află în zona de circumscripţie sau nu.

Astfel, pentru că părinţii au ales drept principal criteriu prestigiul şcolii, şi nu apropierea de casă, câteva şcoli din judeţ au primit un număr de cereri de înscriere foarte ridicat. Multe însă au anticipat adresabilitatea mare şi au prevăzut un număr suficient de locuri la clasa pregătitoare.

Cât priveşte numărul de cereri depuse, cele mai multe solicitări s-au înregistrat la Școala Gimnazială „Miron Costin” din cartierul Burdujeni, cu 161 de cereri. Urmează Școala Gimnazială „Ion Creangă”, din cartierul Obcini, cu 153 de cereri, şi Școala Gimnazială Nr. 1, din centrul municipiului Suceava, unde au fost înregistrate 119 solicitări. Imediat după podium se clasează Școala Gimnazială Nr. 10, din cartierul Burdujeni, cu 110 cereri, urmată de Școala Gimnazială Cajvana, cu 107 cereri.

Tot în top 10, pe locul 6, figurează Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, de pe Mărăşeşti, cu 96 de înscrieri, urmată de Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, cu 80 de cereri, Școala „Teodor Balan” Gura Humorului – 78 de cereri şi Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava – 77 de cereri.

 

Școlile au solicitat suplimentarea locurilor

Mai multe şcoli din judeţ au solicitat Inspectoratului Şcolar Suceava suplimentarea locurilor la clasa pregătitoare pentru a putea răspunde cererilor tuturor părinţilor care le-au trecut pragul.

Potrivit insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 şi  Școala Gimnazială Nr. 8 au cerut suplimentarea cu încă o clasă (25 de locuri), pe lângă cele stabilite iniţial prin planul de şcolarizare.

Școala „Ion Creangă” Suceava a solicitat încă 35 de locuri, acestea urmând să fie redistribuite în clasele deja formate. Școala „Miron Costin” Suceava a mai cerut 15 locuri, Liceul „Mihai Eminescu” Dumbrăveni vrea o suplimentare cu 10 locuri, iar Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului a solicitat încă 15 locuri. Școala Gimnazială din Voitinel mai are nevoie de 18 locuri, şcoala de la Bivolărie – 10 locuri şi liceul din Liteni – 11 locuri.

Mai puţin de 10 locuri au solicitat şcolile din Bilca, Bosanci, Măriţei (Dărmăneşti), Siliştea (Budeni), liceul din Dorna Candrenilor, Școala „Al. I. Cuza” Fălticeni, Școala „Ion Irimescu” Fălticeni, Școala „Mihail Sadoveanu” Fălticeni, Sadova, Grămeşti, „Teodor Bălan” Gura Humorului, Hânţeşti, Panaci, Pojorâta, „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Râşca, Vadu Moldovei şi Vama.

 

Mâine începe etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare

Pe 23 martie începe cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar, cu afişarea procedurii de repartizare a copiilor în această fază.

Dacă, după prima etapă, sunt copii care nu sunt cuprinşi în nici o unitate de învăţământ, părinţii acestora vor completa o cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Depunerea cererilor de înscriere va avea loc în perioada 24-30 martie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 6 aprilie. Între 7 şi 13 aprilie, Inspectoratul Școlar Suceava va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Pentru informaţii referitoare la înscrierea copiilor în învăţământul primar, în Suceava funcţionează, în perioada 21 februarie – 13 aprilie 2017, o linie telefonică unde părinţii şi alte persoane interesate pot obţine, gratuit, date despre calendar şi metodologie.

Numărul telverde este 0 800 816 230. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai căutate şcoli din judeţ pentru înscrierea la clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 8410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cele mai căutate şcoli din judeţ pentru înscrierea la clasa pregătitoare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei