Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mar 2017 - Anul XXII, nr. 65 (6481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Violenţă

A mers să ducă o înştiinţare de plată, dar a fost sechestrat şi lovit în cap cu ciocanul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înmânarea unei înştiinţări de plată s-a dovedit o experienţă deosebit de traumatizantă pentru un angajat al Primăriei Vatra Dornei. Vasile Cojocaru, nimeni altul decât fratele fostului viceprimar Nicuşor Cojocaru, poate spune că a văzut moartea cu ochii după ce a fost sechestrat, muşcat şi lovit cu un ciocan de individul căruia i-a comunicat că trebuie să achite o factură pentru gunoi.

Scenele de violenţă s-au petrecut luni, în sediul fostei Poliţii din Vatra Dornei, în care sunt amenajate acum locuinţe sociale.

Persoana căreia i s-a înmânat înştiinţarea de plată, Petrică Rusu, a părut extrem de amabilă la început şi l-a invitat în casă pe angajatul Primăriei Vatra Dornei. Imediat, atitudinea s-a schimbat radical, iar Petrică Rusu, ajutat şi de concubina sa, l-a atacat pe Vasile Cojocaru.

După o luptă de scurtă durată în care Cojocaru a fost muşcat de mână, agresorul a reuşit să-l imobilizeze şi l-a legat de un scaun. L-a căutat prin buzunare şi i-a luat toţi banii, adică suma de 10 lei, pe care i-a înmânat concubinei, pe care a trimis-o să cumpere băutură.

În cele aproximativ două ore cât a fost sechestrat, angajatul Primăriei Vatra Dornei a fost strâns de gât şi lovit în cap cu un ciocan, dar i s-au făcut şi mai multe tăieturi pe corp. Cu ceva probleme medicale, Vasile Cojocaru a leşinat, moment în care Petrică Rusu s-a speriat.

I-a cerut concubinei să sune la 112, unde acesta a reclamat că Vasile Cojocaru a încercat să o violeze. La faţa locului au ajuns atât un echipaj al ambulanţei, cât şi poliţiştii. Varianta tentativei de viol a căzut după numai câteva minute, iar femeia a povestit ce s-a întâmplat în realitate.

Vasile Cojocaru a fost transportat la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, iar ulterior a fost transferat la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu mai multe leziuni.

Iniţial, ancheta a vizat comiterea infracţiunii de tentativă de omor, dar medicul legist a stabilit că lui Vasile Cojocaru nu i-a fost pusă viaţa în pericol şi s-a stabilit că are nevoie de şapte zile de îngrijiri medicale.

În paralel, Petrică Rusu a fost reţinut luni seară pentru 24 de ore, iar aseară a fost dus în faţa unui magistrat de la Judecătoria Vatra Dornei, care urma să decidă dacă îl arestează sau nu pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, lipsire ilegală de libertate şi distrugere.

Petrică Rusu este un client vechi al poliţiştilor dorneni. În 1992 a fost condamnat pentru tâlhărie, iar acum se afla în perioada de încercare după ce a fost prins conducând un autoturism fără a avea permis de conducere şi a primit o condamnare de opt luni cu suspendare.

În plus, în urmă cu aproximativ un an a încercat să dea foc locuinţei sociale în care stătea, ocazie cu care a ars un fotoliu. Cu acest prilej a fost expertizat din punct de vedere psihiatric şi s-a stabilit că are discernământ, numai că dosarul penal întocmit pentru incendiere a fost clasat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A mers să ducă o înştiinţare de plată, dar a fost sechestrat şi lovit în cap cu ciocanul.
 Vizualizări articol: 6402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A mers să ducă o înştiinţare de plată, dar a fost sechestrat şi lovit în cap cu ciocanul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei