Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mar 2017 - Anul XXII, nr. 63 (6479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neatenţie

Şcoala din Bogdăneşti, mistuită de un incendiu plecat de la jar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu care a plecat de la jarul căzut de la centrala termică a afectat serios clădirea Şcolii Gimnaziale din Bogdăneşti. Flăcările au fost observate vineri seară, în jurul orei 22.00, de un localnic, care a dat alarma şi a anunţat conducerea şcolii.

La faţa locului au fost trimise trei maşini ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Fălticeni, dar şi maşina pompierilor voluntari ai Primăriei Bogdănești. După mai multe ore de muncă, în care s-au implicat şi oamenii din sat, incendiul a fost stins.

Din fericire, în timpul operaţiunilor de stingere a flăcărilor dascălii şi oamenii veniţi să dea o mână de ajutor au reuşit să salveze aproape toate bunurile, inclusiv cărţi şi calculatoare din cabinetul de informatică.

Din primele date ale anchetei, a rezultat că femeia de serviciu din şcoală a făcut focul vineri dimineaţă, iar după-amiază, în jurul orei 16.00, a observat că mai era jar în centrală, fără a mai pune alte lemne pe foc. Cu acel prilej, probabil din neatenţie, a căzut jar pe jos, iar ulterior a izbucnit focul.

Flăcările au afectat 150 metri pătraţi din acoperiş, învelitoarea din tablă, tavanul din lemn, componentele din plastic din camera centralei. Potrivit primarului din Bogdăneşti, Traian Rogojînă, prejudiciul se ridică la 70.000-80.000 de lei.

„Din punctul meu de vedere în şcoală nu se va mai putea învăţa. Nici refacerea clădirii nu cred că este o soluţie pentru că şcoala are 112 ani, iar plafonul este afectat în totalitate. În şcoală funcţionau trei clase şi un laborator de informatică, dar totul a fost salvat şi depozitat în şcoala mai nou situată peste drum de cea veche. Eu voi face demersurile necesare pentru a ridica o şcoală nouă pentru că, repet, clădirea nu cred că poate fi refăcută”, a precizat Traian Rogojînă.

Primarul din Bogdăneşti a mai spus că toate cursurile se vor derula în şcoala nouă, iar pentru a face faţă orarul va fi în două schimburi, dimineaţa şi după-amiaza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala din Bogdăneşti, mistuită de un incendiu plecat de la jar.
 Vizualizări articol: 3843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoala din Bogdăneşti, mistuită de un incendiu plecat de la jar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cir de cereale (dulce sau sărat) Dacă ne dorim un preparat rustic rapid, gustos, care să ne încălzească și să ne dea energie într-o seară de iarnă, această rețetă veche, care se servea mai ales copiilor la cină, este o alegere bună. Ne va aminti cumva de copilăria de la... Citeşte