Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mar 2017 - Anul XXII, nr. 63 (6479)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectacol

Peste 300 de elevi suceveni au celebrat limba franceză în cadrul festivalului „Soyons francophones!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevi şi profesori din tot judeţul, iubitori de limba franceză şi pasionaţi de cultura francofonă, au adus un omagiu limbii franceze, duminică, pe scena Casei de Cultură din Gura Humorului, în cadrul Festivalului Judeţean „Soyons francophones!”.

Evenimentul se află la cea de-a IV-a ediţie şi a reunit în acest an peste 300 de elevi din peste 40 de şcoli din judeţ.

A fost o zi specială dedicată culturii franceze, un maraton de momente artistice, de activităţi în limba franceză – scenete, recitaluri, poezii, dans, monoloage - ce s-a desfăşurat de dimineaţă până la orele după-amiezii.

Potrivit organizatorilor, „acţiunea se doreşte a fi un spectacol de amploare, care să cuprindă momente artistice variate, toate în limba franceză. Este o paradă a bucuriei, a muzicii, a dansului şi a teatrului în limba franceză”.

Prof. Constantin Tiron, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, a mărturisit la debutul spectacolului că „de patru ani, cel puţin pentru judeţul Suceava, martie mai înseamnă şi bucuria reîntâlnirii iubitorilor limbii franceze la festivalul judeţean <Soyons francophones!>. Încet, încet, acest festival, ajuns la a IV-a ediţie, a devenit o tradiţie a judeţului nostru, a Bucovinei şi implicit a oraşului Gura Humorului, care-l găzduieşte an de an. Aşa cum primăvară renaşte an de an, tot aşa şi festivalul reînvie an de an tot mai puternic, tot mai colorat şi adună în jurul său tot mai mulţi tineri, elevi şi profesori din judeţul”. Acesta a mai punctat că luna martie este luna limbii franceze, pentru că în această perioadă are loc Olimpiadă de limbă franceză, etapă judeţeană, dar şi Săptămâna Francofoniei. De menţionat că, în acest an, Suceava va găzdui etapă naţională a Olimpiadei de limbă franceză, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, în perioada 24-28 aprilie.

„Limba franceză nu trebuie văzută că fiind în competiţie cu alte limbi, ci trebuie înţeleasă ca o şansa, ca o manifestare, ca un mijloc de exprimare artistică, ca un mijloc de comunicare”, a mai completat Constantin Tiron.

Festivalul este iniţiat de IŞJ şi este organizat, an de an, cu sprijinul Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi a Centrului Cultural Local Gura Humorului.

 

Participanţi

Şcolile gimnaziale care au răspuns afirmativ invitaţiei de a participa la festival sunt: şcolile din Pârteştii de Sus, Cacica, Pleşeşti (Vultureşti), Colacu (Fundu Moldovei), Măriţei (Dărmăneşti), Mihoveni (Şcheia), Paltinu, Frătăuţii Vechi, Vatra Moldoviţei, Vereşti, Păltinoasa, Marginea, Vama, Buda-Zvoriştea, Milişăuţi, Oniceni, Baia, Coşna, „Gheorghe Popadiuc” Rădăuţi, „Mihai Eminescu” Rădăuţi, „Teodor Balan” Gura Humorului, „Ion Irimescu” Fălticeni, „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc, „Teodor V. Ştefanelli” Câmpulung Moldovenesc, „Luca Arbure” Arbore, „Miron Costin” Suceava, Nr. 1 Suceava, Nr. 4 Suceava.

La festival au participat liceele - Liceul Tehnologic Cajvana, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, CT „Laţcu Vodă” Siret, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi, din Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” , CT „Al. I. Cuza”, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de elevi suceveni au celebrat limba franceză în cadrul festivalului „Soyons francophones!”.
 Vizualizări articol: 2259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de elevi suceveni au celebrat limba franceză în cadrul festivalului „Soyons francophones!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cir de cereale (dulce sau sărat) Dacă ne dorim un preparat rustic rapid, gustos, care să ne încălzească și să ne dea energie într-o seară de iarnă, această rețetă veche, care se servea mai ales copiilor la cină, este o alegere bună. Ne va aminti cumva de copilăria de la... Citeşte