Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mar 2017 - Anul XXII, nr. 61 (6477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fraudă

Un elev de la Colegiul „Samuil Isopescu” a încercat să copieze de pe telefonul mobil la examenul de simulare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava a fost eliminat, ieri, din cadrul probei de matematică a simulării bacalaureatului, după ce a fost surprins de supraveghetori în timp ce încerca să copieze de pe telefonul mobil.

Lucrarea elevului va fi notată cu 1, însă calificativul nu va fi trecut în catalog.

Joi, 16 martie, potrivit calendarului simulărilor examenelor naţionale 2017, au fost evaluaţi elevii claselor a VIII-a la matematică şi liceenii claselor a XI-a şi a XII-a la istorie (cei de la profilul umanist) şi la matematică (pentru profilul real). La clasa a VIII-a, testarea a durat două ore, iar în cazul liceenilor trei ore.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava, probele de joi ale simulării examenelor naţionale au înregistrat 380 de absenţi la clasa a VIII-a, 360 la clasa a XI-a şi 404 absenţi la clasa a XII-a.

 

Simularea continuă doar pentru elevii clasei a XII-a

Simularea pentru examenele naţionale continuă astăzi cu proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul bacalaureatului, testare organizată exclusiv pentru elevii clasei a XII-a. Disciplinele pentru care au putut opta liceenii au fost biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie. Examenul, cu subiecte unice pe ţară, începe la ora 9:00.

Aceasta este ultima probă din cadrul simulărilor organizate de Ministrul Educaţiei în acest an, rezultatele urmând să fie comunicate elevilor vineri, 31 martie.

În urma analizei rezultatelor, Inspectoratul Şcolar Suceava va lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune, mai arată reprezentanţii ministerului.

Potrivit metodologiei, subiectele sunt elaborate deCentrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea, potrivit Ministerului Educaţiei.

 

Calendarul examenelor naţionale

Bacalaureatul 2017 începe în data de 6 iunie, cu examenul oral de limba română, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iulie, potrivit calendarului examenului din acest an.

În zilele de 8 şi 9 iunie vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 9, 12 şi 13 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale. Cunoştinţele într-o limbă de circulaţie internaţională vor fi verificate în perioada 14-16 iunie.

Pe 26 iunie, liceenii sunt aşteptaţi la proba scrisă la limba şi literatura română, 27 iunie - limba şi literatura maternă, 28 iunie - proba obligatorie a profilului  (matematică sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe 5 iulie vor fi afişate rezultatele, până la ora 16:00, şi vor putea fi depuse  contestaţiile (orele 16:00-20:00). Pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Cât despre evaluarea naţională la clasa a VIII-a, probele au loc în zilele de 19 şi 21 iunie, iar rezultatele finale sunt aşteptate pe 30 iunie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev de la Colegiul „Samuil Isopescu” a încercat să copieze de pe telefonul mobil la examenul de simulare.
 Vizualizări articol: 2754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un elev de la Colegiul „Samuil Isopescu” a încercat să copieze de pe telefonul mobil la examenul de simulare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei