Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mar 2017 - Anul XXII, nr. 61 (6477)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie

Flutur: Ghidurile pentru depunerea de proiecte europene descurajează absorbţia fondurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că absorbţia fondurilor europene este descurajată de modul în care sunt formulate ghidurile pentru depunerea de proiecte. Gheorghe Flutur a declarat în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean că acest lucru poate să ducă la necheltuirea fondurilor de la Uniunea Europeană, subliniind faptul că pentru anii viitori, gradul de absorbţie ar trebui să fie de aproape 700 de milioane de euro în fiecare lună. Șeful administraţiei judeţene a subliniat că unele dintre prevederile din ghidurile pentru depunerea de proiecte sunt absurde. El a dat ca exemplu proiectele pentru drumuri, arătând că în ghidul solicitantului se precizează că în cazul în care trebuie modernizat un pod, iar un pilon se află în albie, acesta este al celor de la Apele Române. Flutur a spus că tot în ghid se precizează că pentru a primi finanţare pilonul ar trebui să fie al Consiliului Judeţean. „Am mai avut mai multe proiecte de drumuri pe Programul Operaţional Regional, dar nu a existat această problemă. Consider că ar trebui schimbată fie legislaţia actuală, fie ghidul solicitantului, pentru că altfel riscăm ca orice proiect de modernizare a drumurilor europene să fie împiedicat”, a declarat preşedintele CJ Suceava, el atrăgând atenţia că dacă nu vor fi simplificate ghidurile solicitantului fondurile europene alocate României riscă să fie necheltuite.

Gheorghe Flutur consideră că în actuala formă, ghidurile de finanţare îi descurajează pe cei care vor să implementeze proiecte cu fonduri europene, inclusiv pe cei din mediul privat.

Flutur a spus că în fiecare an România ar trebui să cheltuiască aproximativ şapte miliarde de euro, precizând că rata absorbţiei va fi una foarte mică în situaţia în care nu va exista un comandament special care să se ocupe direct de această problemă. El a mai spus că absorbţia fondurilor europene ar trebui să fie o prioritate de grad zero în România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Ghidurile pentru depunerea de proiecte europene descurajează absorbţia fondurilor.
 Vizualizări articol: 2296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Ghidurile pentru depunerea de proiecte europene descurajează absorbţia fondurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei