Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mar 2017 - Anul XXII, nr. 60 (6476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Romii ne calcă în picioare

Soţ şi soţie, luaţi cu forţa din stradă de patru tineri. Au fost bătuţi, tâlhăriţi, iar femeia a fost violată pe rând de toţi cei patru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fapte extrem de grave, care au fost ţinute sub tăcere de autorităţi până acum, pentru a se reuşi adunarea probatoriului, s-au petrecut în luna septembrie a anului trecut pe un câmp din apropiere de Suceava. Patru tineri de etnie romă au luat cu forţa din stradă doi oameni, soţ şi soţie, care aşteptau o ocazie, şi i-au urcat în maşina lor. Cei doi soţi au fost duşi cu maşina pe un câmp, unde li s-a pus cuţitul la gât. Oamenii au dat de frică tot ce aveau la ei, bani şi telefoane, însă bestiile nu s-au mulţumit cu atât. Femeia a fost violată pe rând de toţi cei patru, sub ochii soţului.

 

Sechestrare, ameninţare cu cuţitul şi viol

În noaptea de 18 spre 19 septembrie 2016, cei doi soţi, ambii în vârstă de 59 de ani, din Tişăuţi-Ipoteşti, se aflau în faţa Primăriei Mitocu Dragomirnei, unde căutau o ocazie pentru a ajunge acasă. Lângă ei a oprit o maşină de culoare neagră, în care se aflau patru tineri.

 Cei doi oameni au fost luaţi pe sus la propriu şi urcaţi în maşină.

Autoturismul a fost condus spre Suceava, iar la intersecţia cu strada Grigore Alexandru Ghica şoferul a luat-o în direcţia Dărmăneşti. Agresorii au intrat cu maşina pe un câmp, iar aici a urmat coşmarul vieţii pentru cei doi soţi.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava se arată că cei doi au fost loviţi şi ameninţaţi cu un cuţit, fiind deposedaţi de cele două telefoane mobile şi de suma de 500 de lei. Ulterior, cei patru au întreţinut pe rând acte sexuale cu femeia.

 

Motivele pentru care ancheta a decurs anevoios

Poliţiştii au reuşit să probeze fapta cu greutate, însă ancheta a fost una complicată din mai multe motive. Primul este că cei doi soţi au reclamat fapta abia a doua zi. Aceştia nu au putut oferi decât foarte puţine detalii despre autori, singurele indicii fiind legate de faptul că erau de etnie romă.  În aceste condiţii, plecând de la un cerc de suspecţi care prin comportamentul lor anterior se putea preta la fapte de acest gen, poliţiştii judiciarişti au început să adune probatoriu, care a cuprins inclusiv probe genetice.  

 

Trei dintre autori sunt în arest de mai multă vreme, pentru alte fapte, tot cu violenţă

După aproape şase luni, poliţiştii judiciarişti au reuşit să adune probatoriu în acest caz şi au considerat că au probe suficiente pentru a putea acţiona. Sigurul suspect care mai era în libertate, Ioan Gheorghe Cuţitariu, în vârstă de 21 de ani, din comuna Șcheia, a fost reţinut, iar pe 14 martie, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Cuţitariu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava. Mandatul de arestare a fost emis pentru comiterea a două infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi tâlhărie calificată.

Ceilalţi trei autori identificaţi au ajuns între timp după gratii, unul dintre ei în străinătate: Elvis Betean, în vârstă de 30 de ani, din Bălăceana, este în arest în Italia, pentru o tâlhărie, în timp ce Benone Rîpă, în vârstă de 26 de ani, şi Marius Nicolae Darie, de 19 ani, ambii din Șcheia, sunt în Penitenciarul Botoşani, ambii pentru fapte de tâlhărie calificată.

 

Unde se va ajunge cu romii infractori?

Din păcate, nu putem să nu remarcăm că de câteva luni, aproape zilnic în judeţul Suceava se petrece câte o faptă de furt ori una cu violenţă, comise de persoane de etnie romă din mai multe comunităţi care fac probleme din ce în ce mai mari. Cele mai acute probleme sunt în cazul romilor din Șcheia şi al celor din Arbore, iar multe exemple recente demonstrează fără echivoc că infracţiunile comise de aceştia pot ajunge până la limite greu de imaginat, de o violenţă extremă. În actualul ritm, fără măsuri urgente şi concentrate din partea poliţiştilor şi a judecătorilor, precum şi a celor care trebuie să facă prevenire, măcar cu romii mai tineri, care mai pot fi reintegraţi, ne temem că peste câţiva ani ne va fi frică să mai ieşim pe stradă.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soţ şi soţie, luaţi cu forţa din stradă de patru tineri. Au fost bătuţi, tâlhăriţi, iar femeia a fost violată pe rând de toţi cei patru.
 Vizualizări articol: 11439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
Soţ şi soţie, luaţi cu forţa din stradă de patru tineri. Au fost bătuţi, tâlhăriţi, iar femeia a fost violată pe rând de toţi cei patru4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei