Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2017 - Anul XXII, nr. 59 (6475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiţi de salarii

Protest spontan la APM Suceava, cu întreruperea activităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava şi-au întrerupt programul de lucru marţi dimineaţă, între orele 10.00-12.00, manifestându-şi nemulţumirea profundă cauzată de adâncirea inechităţilor salariale din sistemul public.

„În prezent, salariile angajaţilor APM Suceava sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeaşi familie ocupaţională au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanţial. Exemplificăm: direcţiile sanitar-veterinare judeţene, casele de asigurări de sănătate judeţene, casele judeţene de pensii, agenţiile judeţene pentru plăţi şi prestaţii sociale, direcţiile de sănătate publică, consiliile judeţene, administraţiile judeţene ale finanţelor publice. Şi altor categorii de bugetari, din familiile ocupaţionale învăţământ şi sănătate, le-au fost acordate importante majorări şi alte drepturi de natură salarială. Nu considerăm că este firesc să fim discriminaţi ca şi categorie de salariaţi bugetari doar pe considerent numeric”, au declarat salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava.

Angajaţii agenţiilor judeţene şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului sunt, la nivel naţional, în număr de 1.845.

„Chiar dacă numeric suntem nesemnificativi la nivel naţional, activitatea pe care o desfăşurăm este de importanţă strategică pentru asigurarea bunei direcţii de dezvoltare a acestei ţări. În majoritate covârşitoare ocupăm funcţii publice şi desfăşurăm activităţi deosebit de specializate, care necesită pregătire profesională continuă şi multidisciplinară, fiind singura categorie de funcţionari publici care implementează, monitorizează, verifică şi controlează ampla legislaţie din domeniul protecţiei mediului, legislaţie pe care o conexăm permanent cu cea complementară din domeniile administraţie publică, sănătate publică şi veterinară, fitosanitară, urbanism, protecţia apelor şi pădurilor, pescuit şi vânătoare”, consideră salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Aceştia s-au adresat în nenumărate rânduri atât conducerii APM Suceava, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale.

Până acum revendicările lor nu au fost soluţionate în nici un fel.

„Dacă revendicările noastre juste nu vor fi soluţionate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă, întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat.

Considerăm că protecţia mediului este o datorie a fiecărui cetăţean al României şi în mod deosebit a autorităţilor de mediu, care fiind ignorată în continuare de guvernanţi va afecta sănătatea şi chiar viaţa fiecăruia dintre noi”, mai spun salariaţii APM.

Conform salariilor făcute publice în scrisoarea adresată ministrului Mediului, Daniel Constantin, veniturile nete ale salariaților APM Suceava pornesc de la 3200 de lei lunar pentru directorul executiv, şefii de serviciu au salarii cuprinse între 2.816 şi 2.824 lei, iar un şef de birou câştigă 3086 de lei.

Salariile consilierilor superiori sunt cuprinse între 2.046 lei şi 2.493 de lei, iar ale consilierilor principali, între 1.500 lei şi 1.673 de lei.

Cele mai mici salarii sunt cele ale consilierilor asistenţi, debutanții, care sunt remuneraţi cu salarii de 1.178 lei, în vreme ce referenţii superiori au salarii cuprinse între 1.292 de lei şi 1351 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest spontan la APM Suceava, cu întreruperea activităţii.
 Vizualizări articol: 1789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Protest spontan la APM Suceava, cu întreruperea activităţii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei