Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2017 - Anul XXII, nr. 59 (6475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune sindicală

Poliţişti din Suceava vor protesta mâine în faţa MAI, pentru sporuri mai mari la salarii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) va organiza un protest, mâine, în faţa sediului central al Ministerului Afacerilor Interne, agenţi de poliţie din toată ţara urmând a-şi revendica mai multe drepturi, în special legate de calculul sporurilor la salarii. 

Vasile Grumăzescu, liderul SNAP Suceava, a declarat că la activitatea de protest se vor deplasa şi în jur de 15-20 de poliţişti din Suceava, lista celor care li se pot alătura fiind încă deschisă.

Liderul sindicatului ne-a declarat că principala revendicare este legată de calculul sporurilor în raport cu salariul minim pe economie. Vasile Grumăzescu a declarat că sporurile pentru poliţişti se calculează la nivelul lunii decembrie 2009, la suma de 600 de lei, în condiţiile în care salariul minim a ajuns în 2017 la 1.450 de lei.

„Cerem normalitate şi raportarea la actualul salariu minim, nu la cel din 2009, care era mult mai mic. Dacă la alte ministere această problemă a fost rezolvată, la MAI am rămas cu o bază de calcul de 600 de lei, ceea ce este inadmisibil”, a declarat Vasile Grumăzescu.

El a precizat că o raportare a sporurilor la actualul salariu minim ar însemna 700-800 de lei în plus la câştigul unui poliţist. 

Alte revendicări ale poliţiştilor care vor protesta mâine sunt legate de semnarea unui nou contract colectiv de muncă, acordarea de prime de vacanţă, cum primesc alte categorii de bugetari, şi al 13-lea salariu. Alte solicitări sunt legate de o strategie coerentă privind rezolvarea problemei personalului insuficient, dar şi îmbunătăţiri la capitolul logistică. Spre exemplu, a spus liderul SNAP Suceava, multe autospeciale de poliţie sunt mai vechi de zece ani.

La protestul de mâine sunt anunţaţi în jur de o mie de participanţi.

„Acesta este un prim protest, un avertisment, care sperăm să fie înţeles. Dacă nu, vom sta două-trei nopţi în faţa sediului MAI”, a declarat Vasile Grumăzescu.

 

Cât câştigă agenţii de poliţie 

În momentul de faţă, cele mai mici salarii ale agenţilor de poliţie sunt de 2.300-2.500 de lei. Salariul de bază este mult mai mic, însă la câştiguri se adaugă mai multe sporuri şi norma de hrană, care este de 900 de lei.

Vasile Grumăzescu a oferit ca exemplu cazul său. El este şef al Postului de Poliţie Păltinoasa, are deja peste 25 de ani de muncă în operativ (lucrează în schimburi, intervine la evenimente, cu alte cuvinte are contact permanent cu infractorii) şi câştigă în jur de 3.300-3.400 de lei pe lună, cu toate sporurile şi norma de hrană. În opinia sa, suma pe care o câştigă este mică în raport cu volumul de muncă, riscurile la care se expune şi cei peste 25 de ani de când lucrează ca poliţist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti din Suceava vor protesta mâine în faţa MAI, pentru sporuri mai mari la salarii.
 Vizualizări articol: 2425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Poliţişti din Suceava vor protesta mâine în faţa MAI, pentru sporuri mai mari la salarii2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei