Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2017 - Anul XXII, nr. 59 (6475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Pique-nique poétique”

Picnic francofon, săptămâna viitoare, la Universitatea Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) se implică şi în acest an în evenimentul propus de Institutul Francez, „Pique-nique poétique #Haikunoi”, ediţia a III-a. Astfel, organizatorii îi invită pe francofonii şi francofilii suceveni, pe toţi pasionaţii de poezie (în principal studenţi, dar şi grupuri de elevi de la liceele din oraş, profesori de limbă franceză, angajaţi francofoni de la întreprinderile din judeţul Suceava etc.), să scrie un haiku în limba franceză, să-l posteze pe o reţea de socializare (Facebook, Twitter) folosind hashtagul #Haikunoi2017 şi să-l prezinte celorlalţi participanţi în timpul picnicului care va avea loc luni, 20 martie, între orele 12 şi 14, în faţa corpului A al Universităţii.

Dacă plouă, picnicul se va desfăşura în holul corpului E.

Evenimentul „Pique-nique poétique #Haikunoi” face parte din seria de manifestări organizate de Ambasada Franţei şi de operatorul său cultural, Institutul Francez din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale. Picnicul Poetic Francofon va avea loc simultan în numeroase oraşe şi sate din România, atrăgând participanţi de toate vârstele, cu ocupaţii dintre cele mai diverse.

Contribuţiile internauţilor din întreaga ţară – haikuuri, diverse imagini (desene, picturi), fotografii şi înregistrări de la eveniment – se vor concretiza într-un evantai intertextual în spaţiul virtual #Haikunoi2017, purtând însemnele personale ale creativităţii şi sensibilităţii poetice ale fiecărui vorbitor de limba franceză.

Această manifestare culturală reprezintă un mod creativ de a sărbători Francofonia. Scopul principal este acela de a facilita schimburile de idei între francofonii şi francofilii suceveni referitoare la limba franceză şi la valorile a căror transmitere e încurajată de învăţarea ei, dar şi de a promova plurilingvismul şi interacţiunile culturale.

Studenţii şi profesorii suceveni vor avea onoarea şi bucuria de a-l întâlni din nou, cu ocazia Picnicului Poetic #Haikunoi2017, pe Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez din România şi iniţiatorul acestui eveniment, care a reuşit, la ediţiile precedente, să le amintească participanţilor cât de vitalizantă este poezia, cât de repede poate ea transforma zilele mohorâte în lumină învăluitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Picnic francofon, săptămâna viitoare, la Universitatea Suceava.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Picnic francofon, săptămâna viitoare, la Universitatea Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei