Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2017 - Anul XXII, nr. 59 (6475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Interes

Peste 600 de liceeni se pregătesc pentru bacalaureat la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 600 de liceeni din Suceava şi Botoşani se pregătesc pentru examenul de bacalaureat în amfiteatrele Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), aceştia înscriindu-se la cursurile gratuite organizate de instituţie pentru examenul maturităţii şi admitere.

La fel ca şi în 2016, interesul elevilor a fost unul extrem de mare, tineri din întreg judeţul Suceava şi din Botoşani frecventând orele de meditaţie moderate de universitari suceveni.

Prof. univ. dr. Mircea Diaconu, prorector al USV, a precizat că cele mai aglomerate cursuri sunt cele de limba şi literatura română, unde iniţial s-au înscris 408 elevi de clasa a XI-a, a XII-a şi a XIII-a. Ca urmare a numărului mare de solicitări pentru această disciplină, cursurile se organizează doar pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a promoţia curentă şi promoţiile anterioare (303 în total).

Mircea Diaconu a mai completat că la cursurile de matematică 1 sunt 189 de liceeni, matematică 2 – 176, istorie - 175, logică – 122, geografie – 105, informatică - 64, chimie – 24, economie -17.

„Cursurile se derulează deja, au avut loc mai multe întâlniri. Există un interes real din partea elevilor, iar asta am văzut încă din perioada înscrierilor”, a mai punctat prorectorul USV. Acesta a mai amintit că în urma cursurilor de pregătire desfăşurate în perioada februarie-mai 2016 90% dintre cursanţi au obţinut diploma de bacalaureat.

Consultaţiile sunt concepute sub forma unor module interactive şi sunt personalizate în funcţie de nivelul de pregătire al elevilor participanţi. 

La matematică lecţiile sunt predate de lector dr. Angela Paicu, conf. dr. Cristina Hreţcanu, dr. Floarea Nicoleta Sofian Boca, iar la informatică orele sunt susţinute de Adina Bărîlă, Ovidiu Gherman, Ovidiu Schipor şi Ionela Rusu.

La geografie, meditaţiile sunt ţinute de Despina Saghin, la economie figurează conf. univ. dr. Mihai Popescu, conf. univ. dr. Carmen Boghean, lect. univ. dr. Liviu Scutariu, la logică - conf. univ. dr. Bogdan Popoveniuc.

Conf. univ. dr. Florin Pintescu pregăteşte elevii la istorie, iar la limba şi literatura română predă conf. univ. dr. Mariana Boca, conf. univ. dr. Aurel Buzincu, conf. univ. dr. Daniela Petroşel şi conf. univ. dr. Ovidiu Morar.

Aceştia sunt plătiţi din bugetul Universităţii.

Orarul complet, sălile de curs şi alte informaţii utile pot fi consultate pe www.usv.ro, la secţiunea „Consultaţii bacalaureat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 600 de liceeni se pregătesc pentru bacalaureat la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 600 de liceeni se pregătesc pentru bacalaureat la Universitatea „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei