Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2017 - Anul XXII, nr. 59 (6475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concert

„Bossa Nova and Jazz Romance”, sâmbătă, la Old Times

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Old Times va avea loc sâmbătă, 18 martie, de la ora 21:00, Concertul „Bossa Nova and Jazz Romance” susţinut de cunoscutul chitarist Alex Man şi Gabriela Costa – voce. Evenimentul este organizat de Fundaţia Culturală Eden Suceava, preşedinte Emil Orban. Invitaţia la concert o fac chiar cei doi mari iubitori de muzică. Pasiunea comună i-a adus împreună în proiecte inedite, care poartă amprenta puternicelor lor personalităţi, ca oameni şi ca artişti. Este o invitaţie la o dublă călătorie pe pământ american, într-un melanj elegant şi antrenant între efervescenţă şi căldura muzicii braziliene (“a sudului”) şi jucăuşul şi în acelaşi timp sofisticatul jazz („al nordului”), într-o seară în care se vor contopi piese pe care le recunoaştem ca venind din “ţara carnavalului de la Rio” şi standarde de jazz minunate. Toate acestea într-o abordare încărcată de lirism şi originală, dar în acelaşi timp aproape de rădăcinile fiecăreia. Un bilet la concert costă 20 de lei. Rezervări la telefon 0230 510 150.

 

Artişti de top bat, prin muzică, la porţile inimilor sucevenilor

Acest proiect s-a concretizat de curând într-un material unic pentru România, sub forma unui album numit “Tempo de Amor” - Softrecords. Cei doi artişti au explicat: ”cântăm o muzică braziliană într-un repertoriu puţin sau deloc abordat la noi, extrem de sensibilă, care bate la porţile inimilor cu un ritm cald, rafinat, sofisticat şi totuşi pe înţelesul tuturor, încercând să rămână cât mai fidelă autenticului cu atât mai mult cu cât doar o voce şi o chitară, fără alte ornamente, se exprimă direct şi tulburător de sincer. Aşa vrem să ne imaginăm că s-a născut această muzică la ea acasă: o voce şi o chitară, pe o plaja fierbinte încă, la un apus de soare plin de culori”.

Gabriela Costacântă şi creează bijuterii unicat, pasionată de sunete (care pot prinde forma unui cântec) şi de culori, texturi, materiale (care se pot transforma într-un obiect ce îţi poate face viaţa mai frumoasă).Absolvent al Facultăţii de Jazz “Richard Oschanitzky" din Timişoara şi deţinător al unui master la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Alex Maneste un foarte apreciat şi foarte activ chitarist şi contrabasist de jazz, premiat de revista „Actualitatea muzicală” în anul 2014. Expresiv şi versatil, trecând cu uşurinţă de la un gen jazz-istic la altul, cu relaxarea celui care stăpâneşte extrem de bine instrumentul, este recunoscut şi ca un rafinat acompaniator, atent în permanenţă la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă. A colaborat de-a lungul timpului cu big band-uri din ţară şi străinătate şi cu muzicieni precum István Gyárfás, Rick Condit, Maria Răducanu, Sorin Romanescu, Edi Neumann, Luiza Zan şi alţii, în numeroase concerte de club sau pe scene de festival. În prezent este cadru didactic asociat la secţia Jazz a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi desfăşoară o activitate continuă de pregătire a elevilor din spaţiul preuniversitar în vederea admiterii la facultăţile cu profil jazz, cu rezultate remarcabile ale elevilor admişi în ţară şi în străinătate. Susţine workshopuri pe teme variate şi de interes pentru tinerii muzicieni (ansamblu, tehnică instrumentală, improvizaţie, compoziţie, management muzical) şi participă constant în tabere de muzică improvizată şi jazz ca profesor coordonator. Artistul este solicitat cu regularitate în jurii internaţionale ale concursurilor studenţeşti de jazz, precum cel de la Tg. Mureş, FestivalulInternaţional Studenţesc de Jazz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bossa Nova and Jazz Romance”, sâmbătă, la Old Times.
 Vizualizări articol: 3828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Bossa Nova and Jazz Romance”, sâmbătă, la Old Times0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei