Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mar 2017 - Anul XXII, nr. 58 (6474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Cajvana

Prezenţă numeroasă şi activităţi diverse la Simpozionul „Armonie prin joc şi cânt, port şi cuvânt", ediţia a VII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Cajvana a avut loc sâmbătă, 11 martie, ediţia a VII-a a Simpozionului Internaţional „Armonie prin joc şi cânt, port şi cuvânt”, un eveniment care s-a bucurat de o prezenţă numeroasă. Evenimentul a fost organizat de Liceul Tehnologic Cajvana şi Grădiniţa cu Program Normal. Tema simpozionului din acest an a fost „mărţişor pentru mama”.

Profesor pentru învăţământul primar la Liceul Tehnologic Cajvana Lidia Seserman ne-a spus că „manifestarea a urmărit educarea copiilor pentru cunoaşterea, păstrarea, cultivarea şi continuarea tradiţiilor şi obiceiurilor poporului român, specifice lunii martie, stimularea creativităţii şi a potenţialului artistic al elevilor şi cadrelor didactice, precum şi dezvoltarea sentimentelor de dragoste şi preţuire pentru mama ca valoare naţională, pentru că <mama dă naştere fiilor şi fiicelor naţiunii>”. Simpozionul a avut trei secţiuni: „Chipul mamei”, „Mama” şi „Gânduri închinate mamei”. Lucrările simpozionului au fost deschise de directorul coordonator al Liceului Tehnologic Cajvana, prof. Nicolae Robu. Un cuvânt de bun venit au transmis invitaţilor şi primarul oraşului Cajvana, Gheorghe Tomăscu, precum şi profesorul Iulian Ciotu, directorul adjunct al liceului din Cajvana. „La Cajvana se păstrează tot ce este românesc, valorile tradiţionale ce vor fi transmise mai departe”, a subliniat primarul Gheorghe Tomăscu, în timp ce preotul Gheorghiţă Davidoaia a adresat mulţumiri celor care „duc tradiţia, cultura, rădăcinile acestui popor mai departe. E o mare binecuvântare că trăim pe pământul în care aceste valori mai vieţuiesc”.

 

Momente artistice care au emoţionat publicul

După momentul festiv dedicat deschiderii, s-a dat cuvântul lectorului universitar doctor Vasile Demciuc, pentru a modera lucrările simpozionului, desfăşurarea propriu-zisă a materialelor şi momentelor artistice pregătite de organizatori. În sala Căminului Cultural Cajvana, gătită de sărbătoare cu lucrările elevilor din localitate şi nu numai, dedicate primăverii, în special mamei, amenajată cu bun-gust de Consiliul Şcolar al Elevilor, sub atenta supraveghere a consilierului educativ, profesor pentru învăţământul primar Cristina Tomuţ, şi a responsabilei cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana, profesoara Lidia Loredana Seserman, cu expoziţia de tablouri lucrate minuţios cu mărgele pe sticlă adusă de delegaţiile de peste hotare, tocmai din Edineţ – Republica Moldova, cu miniexpoziţia de icoane pe lemn “Chipul Mamei în iconografie”, expusă de profesorul pentru învăţământul primar Traian Seserman, s-a dat startul evenimentului.

Programele artistice pregătite şi prezentate integrat de elevi şi cadre didactice au fost numeroase şi au atras atenţia publicului până la final. Un moment deosebit a fost realizat de eleva Teodora Camelia Seserman, coordonată de profesoara de limba franceză Daniela Senciuc. Eleva a interpretat în limba franceză melodia „Elle” a artistei Melissa. Melodia “Jos pălăria pentru femei!”, interpretată de eleva Diana-Anastasia Seserman, a fost bine primită de public.

În finalul evenimentului, Călin Brăteanu, şeful Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, din cadrul Centrului Cultural Bucovina, s-a arătat mulţumit de continuitatea desfăşurării simpozionului, considerând necesară implementarea tradiţiilor şi obiceiurilor în educarea elevilor. „Aşa cum nu poate fi vorba despre viitor dacă nu ai trecut, tot aşa nu poţi vorbi despre un popor dacă nu îi cunoşti creaţia populară şi folclorul care îi umple sufletul”, a afirmat Călin Brăteanu. Tot el a adresat felicitări celor care purtau frumoase costume populare, printre care cadrele didactice din oraş, care educă tânăra generaţie în spirit patriotic şi pentru respectarea valorilor.

Directorul Liceului Tehnologic Cajvana, Nicolae Robu, profund emoţionant, a spus: „Le mulţumesc celor care au participat la simpozionul nostru şi vă felicit pentru această expoziţie, pentru reprezentările poetice, pentru momentele cultural-artistice. Mulţumesc tuturor celor care duc cultura suceveană acolo unde îi este locul”. Profesoara Anna Bruja, reprezentantă a Gimnaziului din Crasna, precum şi directorul Liceului Teoretic „Pan Halippa” Edineţ, profesor Marin Rusu, au felicitat echipa şi pe toţi cei care au participat la realizarea acestui eveniment de succes.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezenţă numeroasă şi activităţi diverse la Simpozionul „Armonie prin joc şi cânt, port şi cuvânt", ediţia a VII-a.
 Vizualizări articol: 2346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prezenţă numeroasă şi activităţi diverse la Simpozionul „Armonie prin joc şi cânt, port şi cuvânt", ediţia a VII-a5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei