Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mar 2017 - Anul XXII, nr. 58 (6474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiune CNA

Antena 3, amendată pentru acuzaţii fără probe şi drept la replică refuzat, în materialul care a vizat poliţişti şi procurori din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Postul de televiziune Antena 3 a încasat o nouă amendă mare, de 25.000 de lei, pentru două ediţii ale emisiunii Sinteza Zilei, a anunţat zilele trecute Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Una dintre ediţii este cea în care poliţişti şi procurori din Suceava au fost acuzaţi de fapte grave, de implicare în infracţiuni de contrabandă, emisiunea fiind difuzată pe 14 februarie. În respectiva emisiune, un bărbat căruia i s-a protejat identitatea a venit cu acuzaţii împotriva poliţiştilor de la Gălăneşti care au fost anchetaţi de DNA şi a fostului şef al SIPI Suceava, Cristian Macsim, printre cei amintiţi în material fiind şi fostul procuror-şef al DIICOT Suceava, actualul procuror DIICOT Marius Cazac. Pe lângă declaraţiile bărbatului, în emisiune s-au folosit fragmente din dosarul DNA în care poliţiştii şi şeful SIPI Suceava au fost anchetaţi. Problema este că respectivele acuzaţii au fost infirmate chiar de DNA Suceava, după doi ani de anchetă. În emisiunea de la Antena 3 nu s-a suflat însă o vorbă despre faptul că dosarul DNA a fost clasat din lipsă de probe. Mai mult, nu s-a spus nimic nici despre faptul că reclamanţii din acel dosar sunt trimişi în judecată, unii dintre ei fiind chiar condamnaţi, pentru fapte de furt. Bărbatul care a apărut în material era, după toate probabilităţile, chiar unul din hoţii care i-au denunţat pe poliţiştii care i-au anchetat şi care au acţionat din răzbunare, au stabilit procurorii DNA.

Practic, rezumând, postul naţional a venit cu „dezvăluiri incendiare” dintr-un dosar clasat pentru că faptele nu există şi cu acuzaţiile unui „anonim”, care nu s-au confirmat după doi ani de anchetă la DNA. 

CNA a transmis că la stabilirea sancţiunii de 25.000 de lei, în cazul legat de Suceava, s-a reţinut încălcarea articolului 40 alin. (1) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului. Concret, respectivul articol face referire la programele audiovizuale în care se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, fără ca acestea să fie susţinute de dovezi. Codul mai prevede că persoanele acuzate au dreptul să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere, iar în situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere acest fapt trebuie să se precizeze.

În materialul de la Antena 3 nici nu s-a pus problema de solicitare a unui punct de vedere. Mai mult, un drept la replică transmis de fostul şef al SIPI Suceava, Cristian Macsim, nu a fost difuzat.

Consiliul a decis şi obligarea postului de televiziune de a acorda drept la replică formulat de colonelul (r) Cristian Macsim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antena 3, amendată pentru acuzaţii fără probe şi drept la replică refuzat, în materialul care a vizat poliţişti şi procurori din Suceava.
 Vizualizări articol: 6724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Antena 3, amendată pentru acuzaţii fără probe şi drept la replică refuzat, în materialul care a vizat poliţişti şi procurori din Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei