Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mar 2017 - Anul XXII, nr. 58 (6474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Strigăt de ajutor!

„Alege să fii mângâiere”, spectacol caritabil pentru beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Sala Cinema Modern va avea loc luni, 20 martie, de la ora 17:00, spectacolul caritabil de copii şi tineret în beneficiul Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca, intitulat sugestiv „Alege să fii mângâiere”. Evenimentul caritabil, la care biletul de intrare este doar 10 lei şi la care se pot face donaţii în timpul spectacolului, pentru cei 55 de bătrâni care-şi duc cu greu bătrâneţile în căminul de la Solca, este organizat de  Asociaţia Proiect Pro Europa, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava şi cotidianul Monitorul de Suceava.

Iniţiatoarea şi sufletul acestui eveniment caritabil este profesoara Daniela Ceredeev de la Vatra Moldoviţei, promotoarea voluntariatului în satele de huțuli, care s-a aflat anul trecut printre laureaţii Galei „Top 10 Suceveni”, eveniment iniţiat de Monitorul de Suceava, profesoară care, recent, a primit Trofeul „Merito” 2017, pentru merite excepţionale în educaţie.

 

„Ştim că şi tu poţi ajuta. Te aşteptăm, prietene drag, să fii şi tu mângâiere!”

După ce a vizitat de mai multe ori Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca şi a văzut situaţia dificilă în care se află cei 55 de bătrâni şi eforturile pe care le face conducerea centrului pentru ca bătrânii să nu ajungă în stradă, a luat iniţiativa de a organiza un spectacol caritabil. „Prietene drag, <Alege să fii mângâiere> pentru bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca. Suntem convinşi că ai citit în ziarele din ultimul timp că situaţia lor nu s-a schimbat şi că riscă să ajungă în stradă. Organizăm pentru ei un spectacol caritabil de copii şi tineret. Ştim că şi tu poţi ajuta. Ai putea coordona un grup de copii în spectacol sau ai putea să-ţi inviţi prietenii în acea zi la o seară de emoţie şi tihnă alături de bătrâni pe care nu vrem să-i lăsăm să creadă că sunt ai nimănui. Poţi dona atunci pentru ei sau poţi cumpăra pur şi simplu un bilet pentru liniştea de care au atâta nevoie. Te aşteptăm, prietene drag, să fii şi tu mângâiere!”, este mesajul pe care profesoara Ceredeev îl adresează fiecărui sucevean, fiecărui om care crede că poate să ajute într-un fel sau altul bătrânii din căminul de la Solca.

 

Datorii mari care ar putea să ducă la închiderea căminului şi scoaterea bătrânilor în stradă

Directorul interimar al Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca, Elena Repciuc,  ne-a spus că „cei 55 de bătrâni sunt disperați că dacă acest centru se închide vor ajunge majoritatea în stradă. Sunt multe lipsuri. Nu am achitat salariile de două luni, nu am achitat plăţile către stat de trei luni. Total datorii salarii: 190.000 de lei. Nu am achitat trei facturi de energie electrică, 10.000 de lei. Nu am achitat furnizori din luna ianuarie la alimente de bază (pâine, ouă, brânză, smântână, preparate), în valoare totală de 30.000 de lei, şi riscăm să nu ne mai livreze. Cerem ajutor şi ne rugăm să se găsească o soluție de un an de zile. E foarte greu să stai cu mâna întinsă...”

Biletele pentru spectacolul de pe 20 martie, de la ora 17:00, se găsesc la Asociaţia Proiect Pro Europa, telefon 0744 606 950, sau la Cinema Modern, în ziua spectacolului. Un bilet costă 10 lei, dar se pot face şi donaţii în timpul spectacolului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Alege să fii mângâiere”, spectacol caritabil pentru beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca.
 Vizualizări articol: 2181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Alege să fii mângâiere”, spectacol caritabil pentru beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei