Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mar 2017 - Anul XXII, nr. 57 (6473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

La instalarea în funcţie

Noul prefect, Mirela Adomnicăi, a anunţat că va veghea la respectarea legii şi nu va cere instituţiilor să-şi depăşească atribuţiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul prefect al judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a preluat în mod oficial conducerea Prefecturii Suceava. Mirela Adomnicăi este prima femeie prefect a judeţului Suceava. Ceremonia de învestire în noua funcţie a avut loc sâmbătă, în sala Ştefan cel Mare a Palatului Administrativ, depunerea jurământului în funcţia de prefect făcându-se în prezenţa ministrului Agriculturii, Petre Daea, şi a directorului general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe, dar şi a secretarului de stat din cadrul Ministerului Mediului Eugen Uricec. La ceremonie a fost prezent şi fostul prefect Constantin Harasim, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc. Dintre parlamentarii suceveni, la evenimentul de sâmbătă au participat doar reprezentanţii PSD, respectiv senatorii Ioan Stan şi Virginel Iordache şi deputaţii Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu şi Emanuel Havrici.

Ceremonia a fost condusă de directorul general al MAI, Teodor Iulian Gheorghe, care pentru început a citit Hotărârile de Guvern de încetare a mandatului de prefect al lui Constantin Harasim, care a fost întâmpinată cu aplauze de unii dintre participanţii la eveniment, şi cea prin care Mirela Adomnicăi a fost numită la conducerea Prefecturii Suceava. Teodor Iulian Gheorghe a ţinut să remarce faptul că Mirela Adomnicăi a fost atât prima femeie care a ocupat o funcţie de parlamentar în judeţul Suceava, acum fiind prima femeie care a fost numită în postul de prefect.

A urmat apoi depunerea jurământului de către noul prefect al judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, după care aceasta a ţinut să le mulţumească tuturor celor prezenţi pentru că au răspuns la invitaţia de a participa la ceremonie, în special reprezentanţilor Guvernului, pentru efortul făcut de a fi prezenţi la Suceava. Mirela Adomnicăi a spus că are emoţii la preluarea mandatului, „dar emoţiile sunt pozitive, optimiste”.

 

Mirela Adomnicăi a prezentat echipa pe care se va baza în activitatea de prefect

Mirela Adomnicăi a ţinut să precizeze, încă de la începutul mandatului său de prefect, că în toate funcţiile pe care le-a avut până acum s-a bazat pe o echipă, ceea ce se va întâmpla şi în activitatea sa de prefect. „Această echipă pe care mă bazez se află în primul rând aici, în sală. În primul rând este vorba de colegii din Instituţia Prefectului, pe al căror profesionalism mă bazez pentru a reuşi să-mi îndeplinesc cu cinste atribuţiile mele ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, în principal în spiritul prevederilor legale potrivit cărora, între prefect, pe de o parte, şi primari, consilii locale, Consiliul Judeţean şi preşedintele CJ, pe de altă parte, nu există raporturi de subordonare, ci doar de colaborare în vederea respectării legalităţii actelor administrative şi în interesul judeţului”, a precizat Mirela Adomnicăi. Prefectul a adăugat că se bazează şi pe colegii din Colegiul Prefectural, din care a făcut şi ea parte, în special în ceea priveşte eficientizarea activităţi pentru implementarea programului de guvernare, a strategiilor Guvernului în folosul sucevenilor.

Ea a adăugat că se bazează şi pe sprijinul presei, pe care şi-o doreşte ca partener, în vederea unei bune promovări a activităţii Prefecturii. Mirela Adomnicăi a adăugat că îşi doreşte o bună colaborare cu parlamentarii de Suceava, în special pentru promovarea iniţiativelor legislative de care vor avea nevoie unităţile administrativ teritoriale.

Nu în ultimul rând, noul prefect al judeţului a subliniat faptul că din această funcţie va veghea la respectarea legalităţii în judeţul Suceava, dar şi că nu va cere niciodată unei instituţii să-şi depăşească limitele prevăzute de lege. „Vreau să vă asigur că voi veghea la respectarea legalităţii în judeţul Suceava şi niciodată nu voi cere unei instituţii publice să-şi depăşească atribuţiile conferite de lege. Sunt convinsă că în momentul în care o instituţie publică depăşeşte aceste limite ale atribuţiilor prevăzute prin lege, această situaţie generează conflicte pe care nu ni le dorim nici unul dintre noi”, a declarat Mirela Adomnicăi.

 

Fostul prefect Constantin Harasim a spus că de câteva luni simţea că e momentul să se retragă

A urmat apoi discursul fostului prefect al judeţului, Constantin Harasim. Pentru început, acesta a ţinut să o felicite pe Mirela Adomnicăi pentru numirea în funcţia de prefect, dar şi să mulţumească subprefectului Ionuţ Creţuleac şi angajaţilor Prefecturii pentru colaborarea avută pe perioada în care a deţinut mandatul. „Vreau să mulţumesc pentru sprijinul acordat şi guvernelor Ponta, Cioloş şi Grindeanu”, a ţinut să mai precizeze Constantin Harasim, după care a trecut în revistă bilanţul activităţii sale de prefect din ultimii aproape doi ani.

El a arătat că în urmă cu doi ani a fost numit prefect „în mod neaşteptat pentru mine”, fiind convinsă că „aceasta va fi cea mai de onoare funcţie din întreaga mea carieră profesională”. „M-a neliniştit însă faptul, şi mi-am pus întrebarea, dacă voi avea capacitatea să-mi închei cu bine acest mandat. Îi mulţumesc bunului Dumnezeu pentru că m-a ajutat să îl termin cu bine. Şi mai ales îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că în ultimele luni simţeam tot mai des mesajul său că e timpul să mă retrag. Iată că a sosit acest prilej, şi îi mulţumesc actualului Guvern”, a precizat Constantin Harasim în discursul său.

El a ţinut să le mulţumească tuturor angajaţilor, dar şi şefilor de instituţii cu care a colaborat ca prefect. Harasim a subliniat că şi-a desfăşurat activitatea într-o perioadă grea pentru Prefectură, dar că la final de mandat lasă o instituţie perfect funcţională. „În final îi mulţumesc actualului Guvern pentru că a fost în acelaşi gând cu mine şi îmi permite să fiu mai relaxat în munca de comisar la Garda de Mediu. Şi am în vedere să las postul de funcţionar public unuia dintre cei peste 500.000 de absolvenţi tineri care în prezent nu au un loc de muncă. La plecare, ca simplu cetăţean, ca revoluţionar şi ca patriot, un singur lucru îi doresc Guvernului: să reuşească să-şi ţină promisiunile asumate împreună cu majoritatea parlamentară, în interesul ţării şi al tuturor românilor”, a declarat Constantin Harasim.

 

Ion Lungu este convins că va avea o colaborare bună cu Mirela Adomnicăi, aceasta fiind „al optulea prefect cu care lucrez de când sunt primar”

În continuare, noul prefect al judeţului Suceava a primit felicitări şi din partea primarului Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că a ţinut să fie prezent la această ceremonie din respect faţă de Instituţia Prefectului şi faţă de fostul şi noul prefect. „Este al optulea prefect cu care lucrez de când sunt primarul municipiului Suceava, şi cu toţi am avut o colaborare foarte bună. Sunt convins că şi cu actualul prefect, doamna Adomnicăi, voi avea o colaborare bună. Am avut o colaborare bună şi pe perioada cât dumneaei a fost şefă de instituţie publică, şi nu cred că avem un impediment să continuăm această colaborare”, a spus Ion Lungu. Primarul Sucevei i-a dat asigurări noului prefect că din punct de vedere instituţional va avea tot sprijinul lui.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc i-a transmis felicitări noului prefect pentru numirea în această funcţie, el precizând că îşi doreşte o bună colaborare între cele două instituţii spre binele cetăţenilor. „O serie de informaţii trec pe la Consiliul Judeţean, altele pe la Prefectură, iar fiecare dintre noi are câte o jumătate de adevăr. Doar împreună putem face ca judeţul Suceava să progreseze şi să meargă mult mai bine decât până acum. Felicitări şi am toată încrederea că vom colabora foarte bine”, a spus Viorel Seredenciuc, care a ţinut să precizeze că preşedintele CJ Suceava nu a putut fi prezent la ceremonie, având un alt program stabilit cu mult timp înainte.

Printre cei care au mai luat cuvântul s-a numărat şi primarul comunei Boroaia, Vasile Berariu, care a vorbit „în numele câtorva primari” şi care i-a adresat rugămintea noului prefect ca parteneriatul instituţional să funcţioneze cu adevărat. „Aş avea rugămintea ca bilanţul Prefecturii să nu conţină doar numărul de hotărâri de consilii locale sau de dispoziţii ale primarilor atacate în contencios din fel de fel de motive”, a spus Vasile Berariu, care a subliniat că sunt multe primării care au proiecte guvernamentale şi europene şi care au nevoie de sprijin din partea instituţiilor statului, cu respectarea legii, de diverse documente pentru a putea fi implementate.

La final, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că îl bucură faptul că se află la ceremonia de învestire în funcţie de prefect a Mirelei Adomnicăi. El a afirmat că a fost prezent în judeţ şi pentru că a vrut ca „ministrul Agriculturii să intre în dispozitivul de lucru cu cei care trebuie să rezolve problemele fermierilor, şi în primul rând pentru acordarea subvenţiilor”. „Vreau să o felicit şi în acelaşi timp să-i transmit ataşamentul pe care îl are ministrul Agriculturii pentru domeniul pe care îl reprezintă, având în vedere importanţa activităţii agricole din judeţul Suceava”, a spus Petre Daea.

De precizat că până la a fi numită în funcţia de prefect, Mirela Adomnicăi s-a aflat la conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava. Noul prefect al judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, este licenţiată în ştiinţe juridice, absolvind cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, şi are două masterate în management politic şi administraţia publică. Mirela Adomnicăi a mai deţinut funcţia de deputat din partea PSD Suceava, fiind aleasă în legislatura 2004-2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul prefect, Mirela Adomnicăi, a anunţat că va veghea la respectarea legii şi nu va cere instituţiilor să-şi depăşească atribuţiile.
 Vizualizări articol: 4350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Noul prefect, Mirela Adomnicăi, a anunţat că va veghea la respectarea legii şi nu va cere instituţiilor să-şi depăşească atribuţiile2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei