Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mar 2017 - Anul XXII, nr. 57 (6473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Urmărire extremă

Focuri de armă după două maşini cu ţigări: un contrabandist a fost împuşcat de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene cu nimic mai prejos faţă de cele dintr-un film de acţiune s-au petrecut sâmbătă seară, la Brodina, după ce un echipaj de poliţie a încercat să oprească două maşini de teren, în care erau transportate cantităţi mari de ţigări de contrabandă. Cele două maşini au fost urmărite cu focuri de armă, poliţiştii trăgând în pneuri şi făcându-i pe şoferi să oprească. Unul din bărbaţi a coborât din maşină şi a încercat să fugă pe jos, în pădure, moment în care, după somaţii, a fost împuşcat în picior.

 

Au încercat să scape cu tot cu maşini, apoi pe jos

Vineri seară, în jurul orei 21.30, un echipaj de la Poliţia oraşului Vicovu de Sus, aflat la Brodina, a reperat două autoturisme de teren Mitsubishi Shogun, înmatriculate în străinătate, care circulau unul după altul. Semnalul regulamentar de oprire a fost ignorat, astfel că poliţiştii au folosit armamentul din dotare.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că poliţiştii au executat un prim foc de avertisment în plan vertical, după care alte două înspre pneurile unuia dintre autoturisme, moment în care cei doi conducători auto au oprit şi, împreună cu un al treilea bărbat, pasager în una din maşini, au încercat să fugă.

„Cei doi conducători auto au fost imobilizaţi imediat de poliţişti, însă pasagerul a încercat să fugă înspre zona împădurită, motiv pentru care poliţiştii l-au somat să se oprească, dar pentru că acesta nu s-a supus, au executat un foc de armă în zona picioarelor, reuşindu-se imobilizarea acestuia”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu.

 

Fractură deschisă prin împușcare

La faţa locului a fost solicitată imediat o ambulanţă, bărbatul împuşcat în picior fiind transportat la spital. Acesta a fost identificat în persoana lui Filaret Popiuc, în vârstă de 36 de ani, din Ulma. Bărbatul a fost diagnosticat preliminar cu plaga împușcată gambă stângă și fractură deschisă treimea superioară tibie, rămânând internat. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale, pentru extragerea glonţului.

S-a stabilit ulterior că unul dintre şoferii încătuşaţi este frate cu rănitul, Costel Popiuc, de 27 de ani, tot din Ulma. Al treilea suspect reţinut de poliţişti este Ionuţ Gheorghe Pintea, în vârstă de 32 de ani, din comuna Suceviţa.

 

Aproape 15.000 de pachete de ţigări, în valoare de 145.000 de lei, abandonate de pe o distanţă de 3 kilometri

În urma verificării zonei în care au fost oprite cele două autoturisme de teren, poliţiştii au găsit abandonate 14.470 de pachete cu ţigări, fără banderole fiscale, cu o valoare de piaţă de 145.000 de lei. Adunarea țigărilor nu a fost deloc ușoară. Asta pentru că pe parcursul urmăririi, din mașini s-au aruncat mai multe colete, în încercarea contrabandiștilor de a scăpa de marfa pe care o transportau. Ulterior aveau să fie identificate 29 de colete voluminoase cu țigarete de contrabandă, pe o distanță de aproximativ 3 km.

Aşa cum se întâmplă adesea în cazurile de acest gen, una dintre maşinile cu care se făcea contrabandă avea montate plăcuţe false de înmatriculare, a mai rezultat din cercetări.

 

Unul la spital, ceilalţi doi în arest pentru 24 de ore

După audierile efectuate, poliţiştii şi procurorul de caz au decis ca doi dintre bărbaţi, cei fără leziuni, să fie reţinuţi. Costel Popiuc a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de contrabandă în formă agravantă, în timp ce Ionuţ Gheorghe Pintea pentru contrabandă în formă agravantă şi punerea în circulaţie şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Cei doi au fost introduşi în arestul poliţiei judeţene în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Sâmbătă, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a decis ca cei doi să fie lăsaţi în libertate, însă sub control judiciar. Ei au impuse o serie de restricţii şi obligaţii, de la care nu au voie să se abată.

„Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Focuri de armă după două maşini cu ţigări: un contrabandist a fost împuşcat de poliţişti.
 Vizualizări articol: 8263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Focuri de armă după două maşini cu ţigări: un contrabandist a fost împuşcat de poliţişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei