Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mar 2017 - Anul XXII, nr. 56 (6472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De luni

Simulările examenelor naţionale pun pe jar aproximativ 19.000 de elevi din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 19.000 de elevi din judeţ, din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a, sunt aşteptaţi, de luni, la probele simulărilor examenelor naţionale.

Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi cea a examenului de bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, încep luni cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Elevii de gimnaziu mai au în program proba la matematică, pe 16 martie. Pe 14 martie, o parte dintre elevi vor susţine testarea la limba maternă.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Suceava, circa 7.200 de elevi sunt înscrişi, în acest an şcolar, în clasa a VIII-a.

Cât priveşte tinerii care susţin simularea examenului de bacalaureat, pe 14 martie este programată proba la limba maternă, pe 15 martie - proba obligatorie a profilului (istorie sau matematică), iar pe 17 martie - proba la alegere a profilului şi specializării pentru bacalaureat (numai pentru elevii clasei a XII-a).

Pe 31 martie vor fi afişate rezultatele.

În Suceava, sunt înregistraţi aproximativ 6.000 de elevi de clasa a XI-a şi 6.300 de clasa a XII-a.

Testarea va avea loc în condiţii identice celor de la bac, cu subiecte structurate asemănător, pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen.

Notele obţinute vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

 

Subiect unic la nivel naţional

Probele simulărilor încep la ora 9.00, moment în care se deschid, în fiecare sală, plicurile sigilate care conţin subiectele unice la nivel naţional. Elevii clasei a VIII-a vor avea la dispoziţie două ore pentru redactarea lucrării scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor, în timp ce liceenii vor avea la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor de la simularea examenului de bacalaureat.

De asemenea, fiecare sală în care se va desfăşura examenul este dotată cu cameră video funcţională.

Modelele de subiecte, însoţite de baremele de evaluare şi de notare, au fost postate încă de la finele anului trecut pe pagina electronică a Ministerului Educaţiei

 

Rezultatele din 2016

Reamintim că în 2016 mai puţin de jumătate dintre elevii suceveni din clasele a XII-a au reuşit să promoveze simularea bacalaureatului.

Potrivit centralizării realizate de Inspectoratul Şcolar Suceava, din cei 4.460 de elevi care au susţinut testarea, doar 2.022 (45,33%) au avut medii peste pragul de 6 (limita de promovabilitate), pe când restul de 2.438 (54,66%) de liceeni au picat simularea examenului maturităţii.

Rezultate mult mai slabe la simularea examenului de bac s-au înregistrat în rândul elevilor de clasa a XI-a, unde doar o treime dintre liceeni au reuşit să promoveze. Din numărul total de elevi prezenţi (5.072), 1.665 au obţinut note peste 6 (32,83%), iar 3.407 au obţinut note sub 6 (67,17%).

Cât priveşte simularea examenului de final de clasa a VIII-a, aproape 55% dintre elevii suceveni nu au reuşit să obţină 5, cele mai slabe rezultate înregistrându-se la proba de matematică, unde 4.587 dintre cei 7.265 prezenţi, adică 63,13%, nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simulările examenelor naţionale pun pe jar aproximativ 19.000 de elevi din judeţ.
 Vizualizări articol: 2751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simulările examenelor naţionale pun pe jar aproximativ 19.000 de elevi din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei