Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mar 2017 - Anul XXII, nr. 56 (6472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Faza naţională

Premii şi menţiuni pentru elevi fălticeneni la concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava a fost reprezentat anul acesta la faza naţională a concursului „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, desfăşurată între 4 şi 7 martie, la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti, de doi elevi de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni. Cosmin Constantin Onofrei, din clasa a XII-a H (coordonatori prof. Codrin Benţa şi Dimitrie Filip), a participat la secţiunea Istorie şi a obţinut Premiul al II-lea şi Premiul Special din partea Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti pentru cea mai bună aplicaţie din concurs, iar David Vultur, din clasa a XII-a A (coordonatori prof. Ioan Caulea şi Florin Ilincăi), a participat la secţiunea Ştiinţe socio-umane, unde a obţinut menţiune.

Ultima fază a acestei competiţii a reunit elevi din 35 de judeţe, fiecare judeţ având câte doi reprezentanţi, unul la secţiunea Istorie şi unul la secţiunea Ştiinţe socio-umane. Cele două materiale cu care au participat cei doi elevi fălticeneni au fost intitulate: „Suport multimedia pentru pregătirea examenului de bacalaureat la istorie” pentru secţiunea Istorie şi „Psihologie. Folosirea instrumentelor TIC în susţinerea performanţei” pentru secţiunea Ştiinţe socio-umane. Pentru fiecare secţiune au fost acordate câte trei premii şi trei menţiuni.

Prof. Ioan Caulea, cel care a însoţit cei doi elevi la competiţia de la Ploieşti, ne-a declarat: „Concursul <Istorie şi societate în dimensiune virtuală> se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite în domeniul istoriei, ştiinţelor socio-umane şi informaticii. Concursul are drept scop realizarea unor materiale cu ajutorul computerului pe teme de istorie (istoria românilor sau istorie universală) şi ştiinţe socio-umane (educaţie civică, cultură civică, logică, argumentare și comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie, educaţie antreprenorială, studii sociale). Materialele sunt realizate, la alegere, fie sub forma unor pagini web, fie sub forma unor softuri educaţionale şi sunt create de elevi individual, nefiind permis lucrul în echipă. Performanța elevilor fălticeneni este remarcabilă prin faptul că este prima calificare la faza națională a acestui concurs”.

Acest concurs naţional, ajuns la a IX-a ediţie, face parte din Calendarul Olimpiadelor şi Concursurilor Naţionale finanţate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi a fost lansat în anul 2004, la Iaşi. Din 2010, concursul are fază naţională o dată la doi ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii şi menţiuni pentru elevi fălticeneni la concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”.
 Vizualizări articol: 2215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii şi menţiuni pentru elevi fălticeneni la concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei