Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mar 2017 - Anul XXII, nr. 55 (6471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpelare

Nechifor vrea să afle de la doi miniştri care este stadiul proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor le-a adresat o interpelare ministrului Mediului şi Pădurilor, Adriana Petcu, şi ministrului Energiei, Toma Petcu, prin care vrea să afle de la aceştia stadiul lucrărilor la magistrala de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei, investiţie inclusă în proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Cătălin Nechifor a solicitat să i se precizeze care este situaţia actuală a investiţiilor din cadrul acestui proiect, coordonat parţial de Transgaz, „într-o cooperare defectuoasă cu Romsilva”. Nechifor a amintit că în anul 2004, Consiliul Judeţean Suceava şi 61 de primării sucevene au semnat un acord de împrumut bancar, cu garanţii guvernamentale, în valoare de 86,3 milioane de euro, prin care s-a intenţionat construirea unui sistem de alimentare cu gaz metan, dar şi construirea unor sisteme de termie în Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

„Iată că după atâţia ani situaţia este încă neclară, paradoxal doar municipiul Rădăuţi beneficiază de un sistem modern de termie care furnizează apă caldă menajeră, dar şi agent termic pe perioada de iarnă, în timp ce Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului au fost blocate în dorinţa de a avea o gigacalorie ieftină şi un sistem modern”, a declarat deputatul PSD de Suceava. El le-a adresat rugămintea celor doi miniştri să analizeze diferendul dintre Transgaz şi Romsilva, având în vedere că de-a lungul timpului au fost foarte multe blocaje, în special pe tronsonul de munte al reţelei de gaz metan, între Câmpulung Moldovenesc, Pojorâta şi Vatra Dornei, unde lipsesc 26 de kilometri şi, mai mult, nu s-a reuşit scoaterea temporară din domeniul silvic a unei suprafeţe de 14 hectare de pădure. „Drept urmare, şi astăzi, după atâţia ani, putem spune că nu avem construită reţeaua de gaz către Vatra Dornei, în condiţiile în care centrala termică de cogenerare este finalizată din anul 2007, chiar dacă Transgaz şi-a asumat construcţia acestei magistrale încă din anul 2009. În acel an, prin Hotărâre de Guvern, semnată de premierul de la acea dată, domnul Emil Boc, s-a transferat parţial către Transgaz reţeaua deja construită din fonduri împrumutate, prin proiectul coordonat de Consiliul Judeţean şi localităţile asociate, cu obligaţia ulterioară ca această companie să facă investiţiile prognozate”, a explicat Cătălin Nechifor. El a subliniat că în aceste condiţii, la Vatra Dornei va fi în continuare frig şi vor fi preţuri ridicate pentru gigacalorie. Deputatul PSD de Suceava consideră că lipsa unui asemenea proiect menit să lege zona de munte a judeţului la reţeaua de gaz metan blochează dorinţa legitimă a României ca stat important, cu resurse de energie, de a-şi securiza inelul de gaz în zona de nord a ţării. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor vrea să afle de la doi miniştri care este stadiul proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”.
 Vizualizări articol: 2429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nechifor vrea să afle de la doi miniştri care este stadiul proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei