Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mar 2017 - Anul XXII, nr. 54 (6470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandat european

Tânăr săltat de pe un ogor de lângă Siret, pentru un transport de 26 de kilograme de precursori pentru droguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în vederea predării către autorităţile judiciare bulgare, care îl acuză de trafic de droguri, pentru un transport de nu mai puţin de 26 de kilograme de precursori pentru droguri. Florinel Vasile Ţapoveţ a fost ridicat de poliţişti de pe un teren agricol pe care lucra, în apropiere de domiciliul său din satul Negostina, comuna Bălcăuţi. Mandatul de arestare a fost pus în aplicare pe 7 martie, după ce, cu o zi înainte, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul inculpatului împotriva mandatului european de arestare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, cei care au solicitat punerea în aplicare a mandatului european, au comunicat că, în data de 9 februarie 2017, Biroul SIRENE Naţional din Bulgaria a solicitat arestarea cetăţeanului român Vasile Florinel Ţapoveţ, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri. Tânărul este acuzat că pe 28 mai 2015, împreună cu încă o persoană, a intrat în Bulgaria cu un autoturism, după care cei doi au părăsit ţara prin PTF Lesovo către Turcia. La Istanbul, suceveanul Vasile Florinel Ţapoveţ ar fi avut mai multe întâlniri cu persoane neidentificate care i-au furnizat substanţele folosite pentru prepararea drogurilor. Cele 50 de plicuri cu pastile albe vrac, cu greutatea de 26,5 kilograme, au fost încărcate în maşină, după care cei doi au revenit în Bulgaria, a mai rezultat din cercetări. Biroul Procurorului districtual Burgas – Bulgaria, în baza acordurilor de extrădare, a solicitat predarea tânărului din Negostina.

Extrădarea lui Vasile Florinel Ţapoveţ ar putea fi însă amânată pe termen lung, asta pentru că tânărul este inculpat într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Conform acordurilor de extrădare, persoana poate fi predată la soluţionarea definitivă a dosarului din ţară sau, în caz de condamnare, după executarea pedepsei.

Este al doilea caz recent în care un sucevean cu mandat european de extrădare nu poate fi extrădat pentru că are probleme penale în curs în România. Marcu Prinţ, în vârstă de 23 de ani, din Vicovu de Sus, cu mandat european emis de autorităţile germane pentru o faptă de furt dintr-o casă, nu poate fi extrădat pentru că este trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru o faptă de complicitate la tâlhărie calificată. În cazul său, lucrurile sunt clare, extrădarea fiind amânată până când dosarul va fi soluţionat definitiv în instanţă. Dacă va fi condamnat la o pedeapsă cu executare, Marcu Prinţ nu va putea fi extrădat decât după ce îşi va ispăşi pedeapsa pentru fapta comisă acasă.   

Până la o eventuală condamnare care să confirme definitiv acuzaţiile emise de autorităţile bulgare, respectiv germane, cei doi suceveni se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr săltat de pe un ogor de lângă Siret, pentru un transport de 26 de kilograme de precursori pentru droguri.
 Vizualizări articol: 5295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânăr săltat de pe un ogor de lângă Siret, pentru un transport de 26 de kilograme de precursori pentru droguri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici fără drojdie (de post) Dacă nu ştim care e diferenţa, ei bine, e cam aceeaşi ca între pâine dospită clasică şi pâinea rapidă cu bicarbonat… Fiecare produs are savoarea lui. Mucenicii cu bicarbonat sunt mai puţin pufoşi iniţial şi nu au forma... Citeşte