Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mar 2017 - Anul XXII, nr. 54 (6470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Viitorul tău, misiunea noastră!”

Liceul Tehnologic Dumbrăveni promovează învăţământul profesional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni s-au desfăşurat, în săptămâna 6-10 martie, o serie de activităţi dedicate „Săptămânii meseriilor”, în cadrul proiectului educaţional „Viitorul tău, misiunea noastră!”, aflat la ediţia a IV-a.

Elevii interesaţi de cursurile unei şcoli profesionale au fost informaţi despre modul de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional de stat cu durata de 3 ani şi despre beneficiile acestei forme de pregătire profesională. S-au distribuit materiale de informare şi pliante şi au fost aplicate chestionare de orientare profesională.

Pentru anul şcolar următor, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni şi-a propus înfiinţarea unei clase a IX-a învăţământ profesional de 3 ani, pe domeniul mecanic, şi a uneia cu specializarea textile - pielărie. De asemenea, vor mai fi înfiinţate trei clase de liceu cu specializările filologie, matematică-informatică şi mecanică.

În cadrul proiectului educaţional „Viitorul tău, misiunea noastră!”, în zilele de 6 şi 7 martie, la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, au fost consiliaţi 295 de elevi din clasele a VIII-a din localitate şi din comunele învecinate. Potrivit directoarei adjuncte, prof. Adina Duceac, „sunt mulţumită că an de an creşte numărul elevilor din comunele învecinate care aleg şcoala noastră pentru continuarea studiilor. Catedra tehnică, coordonată de prof. Rica Şorodoc, reuşeşte să atragă elevii din clasele a VIII-a din localitate şi din comunele vecine la activităţile organizate în cadrul proiectului educaţional <Viitorul tău, misiunea noastră!>, promovând astfel oferta educaţională a Liceului Tehnologic Dumbrăveni. Îi felicit pe toţi cei implicaţi în aceste activităţi".

 

Program

În ziua de 6 martie au fost consiliaţi toţi elevii din cele cinci clase a VIII-a de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, a VIII-a A (32 de elevi, diriginte prof. Narcisa Negură), a VIII-a B (27 de elevi, diriginte prof. Daniela Crâşmari), a VIII-a C (28 de elevi, diriginte prof. Ancuţa Jitaru), a VIII-a D (20 de elevi, diriginte prof. Antonia Colbea Vleju) şi a VIII-a E (20 de elevi, diriginte prof. Laura Curaleţ), cu privire la oportunitatea continuării studiilor în învăţământul profesional de stat cu durata de 3 ani.  

Au urmat cei 37 de elevi de la Şcoala Gimnazială "Aurelian Stanciu" Salcea, coordonaţi de directorul Sorin Gălăţeanu şi diriginţii claselor a VIII-a, prof. Maria Oniga şi prof. Cătălin Huţu, 22 de elevi din clasele a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Siminicea, coordonaţi de preot Ionuţ Agapi, şi 34 de elevi de la Şcoala Gimnazială Vereşti, coordonaţi de prof. Nicoleta Bimokono.

Potrivit coordonatorilor proiectului, s-a făcut cunoscută oferta educaţională a Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, pentru anul şcolar 2016-2017, s-au distribuit materiale de informare şi pliante, au fost aplicate chestionare de orientare profesională şi s-a promovat, în special, învăţământul profesional şi tehnic.

La activităţi au participat şi reprezentanţi ai agenţilor economici cu care şcoala are încheiate contracte de colaborare. Aceştia au descris activitatea lor şi condiţiile în care elevii îşi vor face acolo stagiile de pregătire practică, oportunităţile pe care le au dacă aleg să urmeze învăţământul profesional cu durata de 3 ani.

În ziua de 7 martie 2017 au fost consiliaţi 26 de elevi de la Şcoala Gimnazială Corocăeşti, coordonaţi de prof. Pavel Coşar, 13 elevi de la Şcoala Gimnazială Bursuceni, coordonaţi de prof. Adrian Niga, şi 59 de elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Băneşti, coordonaţi de prof. Mihaela Galan, prof. Simona Saldinger şi prof. Elena Paveliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceul Tehnologic Dumbrăveni promovează învăţământul profesional.
 Vizualizări articol: 2534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liceul Tehnologic Dumbrăveni promovează învăţământul profesional5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici fără drojdie (de post) Dacă nu ştim care e diferenţa, ei bine, e cam aceeaşi ca între pâine dospită clasică şi pâinea rapidă cu bicarbonat… Fiecare produs are savoarea lui. Mucenicii cu bicarbonat sunt mai puţin pufoşi iniţial şi nu au forma... Citeşte