Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mar 2017 - Anul XXII, nr. 54 (6470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Ucraina

Grupul vocal tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni” Vicovu de Sus, la Festivalul „Mărţişor - 2017” Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La invitaţia Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, grupul vocal tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus a participat, în data de 5 martie, la tradiţionala sărbătoare a primăverii „Mărţişor”, ediţia XXII-a.

Evenimentul a avut loc în sala Palatului Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină din Cernăuţi,cu participarea colectivelor artistice din trei ţări vecine: Ucraina, România şi Republica Moldova.

Potrivit reprezentanţilor grupului din Vicovu de Sus, „cântecele şi dansurile noastre strămoşeşti constituie o mărturie a faptului că românii din Nordul Bucovinei îşi iubesc graiul şi portul, obiceiurile şi tradiţiile neamului, că sunt uniţi şi neînvinşi. Într-un număr foarte mare, peste aşteptările organizatorilor, s-au adunat sute de români din întreaga Bucovină”.

După mesajul de salut şi de încurajare rostit deExcelenţa Sa Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuţi, au urcat în scenă tinerii de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” cunoscuţi publicului din Nordul Bucovinei din numeroasele activităţi cultural-religioase desfăşurate în ultimii ani. Programul artistic a fost conceput special pentru această sărbătoare şi a constat în cântece şi versuri din folclorul bucovinean.

Grupul vocal tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni” din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus a luat fiinţă în anul 2008 la iniţiativa prof. Vasile Schipor, cu binecuvântarea şi susţinerea Mănăstirii Putna, a directorului prof. Angelo Cătălin Bărbuţă, din dorinţa de a promova valorile culturale şi tradiţionale din zona Bucovinei. Acest grup reprezintă o cinste pentru comunitatea din Vicovu de Sus şi oferă un alt mod de trăire a credinţei ortodoxe străbune. În ciuda atâtor alte tentaţii cotidiene, s-a ales folclorul, tradiţia ca mijloc de exprimare, de etalare a talentului şi creativităţii tinerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupul vocal tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni” Vicovu de Sus, la Festivalul „Mărţişor - 2017” Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 2275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupul vocal tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni” Vicovu de Sus, la Festivalul „Mărţişor - 2017” Cernăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mucenici fără drojdie (de post) Dacă nu ştim care e diferenţa, ei bine, e cam aceeaşi ca între pâine dospită clasică şi pâinea rapidă cu bicarbonat… Fiecare produs are savoarea lui. Mucenicii cu bicarbonat sunt mai puţin pufoşi iniţial şi nu au forma... Citeşte