Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mar 2017 - Anul XXII, nr. 51 (6467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţi

Şoferii băuţi şi vitezomanii au împânzit din nou şoselele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii băuţi, fără permis, dar şi vitezomanii sunt ingredientele zilnice de pe şoselele judeţului. Nu au făcut excepţie nici ultimele zile, când poliţiştii s-au confruntat cu zeci de cazuri de acest fel.

Un caz aparte s-a înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Dolheşti. La un control de rutină, poliţiştii au oprit în trafic un VW Polo, condus de un tânăr de 21 de ani, din Vadu Moldovei, şi pentru că acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul avea să confirme suspiciunile poliţiştilor care au constatat că aparatul indica 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul, care de fapt nu era şofer, şi asta pentru că nu avea permis de conducere, a fost dus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat probe de sânge.

Tânărul este cercetat acum pentru comiterea infracţiunilor de ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu alcoolemie peste limita legală”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, în timp ce prietenul care i-a dat maşina este cercetat şi el pentru comiterea infracţiunii de ,,încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere și se află sub influența alcoolului”.

Un alt caz s-a înregistrat vineri seară, la Basarabi - Preuteşti, când poliţiştii au oprit pentru control un VW Passat condus de un bărbat de 30 de ani, din Dolhasca. Acesta s-a dovedit a fi băut, rezultatul la testare fiind de 0,58 mg/l alcool în aerul expirat.

De pe şosele nu au lipsit nici vitezomanii, iar „campionul” săptămânii este un tânăr de 24 de ani, din Republica Moldova, care a fost depistat la Poiana Stampei circulând cu 101 km/h.

Aceste cazuri se repetă în ciuda acţiunilor tot mai dese derulate de poliţişti şi care se soldează cu ridicări de permise şi plăcuţe de înmatriculare, cu amenzi substanţiale, dar şi cu dosare penale pentru cei care încalcă legea.

Numai la acţiunea derulată în perioada 2-4 martie de lucrătorii Poliției municipiului Rădăuți, ai Poliției orașului Vicovu de Sus şi ai Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava „recolta” a fost una consistentă. Pe lângă două infracţiuni constatate, s-au dat 40 de amenzi în valoare de peste 20.000 de lei, iar două permise de conducere au fost reţinute.

Cei mai mulţi vitezomani au fost pe drumul naţional 17, între Frasin şi Poiana Stampei. În doar 4 ore, poliţiştii au prins 63 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză. Acestora li s-au adăugat şi alţi contravenienţi, astfel încât valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la aproape 94.000 de lei.

Mai nou, odată cu încălzirea vremii, pe drumuri au apărut şi mopedele. Din păcate, mulţi dintre cei care pleacă la drum cu mopedul ignoră faptul că trebuie să aibă permis de conducere, iar vehiculul trebuie înmatriculat.

Numai în cursul zilei de sâmbătă doi tineri din Milişăuţi, unul de 21 şi celălalt de 23 de ani, s-au ales cu dosare penale pentru că au ieşit la plimbare cu mopede neînmatriculate, dar şi pentru că nu aveau permise de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii băuţi şi vitezomanii au împânzit din nou şoselele judeţului.
 Vizualizări articol: 3830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Şoferii băuţi şi vitezomanii au împânzit din nou şoselele judeţului3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei