Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mar 2017 - Anul XXII, nr. 51 (6467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Plan de măsuri pentru şcoli din judeţ în urma neregulilor constatate de ARACIP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea a şapte şcoli din judeţul Suceava a fost verificată, în semestrul I al acestui an şcolar, de inspectori din cadrul Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr, Inspectoratul Şcolar Suceava a consiliat şcolile pentru întocmirea unui plan de măsuri pentru remedierea aspectelor apreciate cu calificativul Nesatisfăcător la evaluarea ARACIP sau, după caz, organizarea dovezilor pentru acele aspecte despre care şcolile consideră că nu au fost corect apreciate în cadrul evaluării externe.

Acesta a mai menţionat că 50% dintre calificativele Nesatisfăcător (NS) acordate de experţii ARACIP au fost cauzate de lipsa autorizaţiei sanitare de funcţionare şi/sau autorizaţiei de securitate la incendiu.

„Pentru rezolvarea acestor probleme, la nivelul Inspectoratului Şcolar Suceava, în colaborare cu instituţiile de profil au fost concepute şi s-au realizat demersuri specifice pentru asigurarea fluxului informaţional între autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile deconcentrate şi unităţile de învăţământ”, a punctat Gheorghe Lazăr în cadrul reuniunii cu toţi directorii instituţiilor de învăţământ din judeţ, de vineri, 3 martie.

În primul semestru şcolar, au primit vizita inspectorilor ARACIP următoarele unităţi: Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Grăniceşti, Şcoala Gimnazială Bivolărie, Şcoala Gimnazială Voitinel, Şcoala Gimnazială „Constantin Tomescu” Pleşeşti, Şcoala Gimnazială Zamostea, Şcoala Gimnazială Zvoriştea, Grădiniţa cu Program Normal „Dumbrava Minunată” Dumbrăveni.

Potrivit metodologiei, o dată la cinci ani, fiecare unitate de învăţământ trebuie să primească vizita unei comisii ARACIP, care verifică dacă aceasta are toate datele necesare funcţionării. Finalitatea acestor verificări este obţinerea unui atestat privind nivelul de calitate al acestor unităţi, certificat valabil cinci ani. În agenda vizitelor de evaluare sunt cuprinse activităţi ca: asistenţe la ore, studierea documentelor şcolare, vizitarea spaţiilor şcolare, interviuri cu părinţi, elevi, cadre didactice, aplicarea unor chestionare, studierea rezultatelor elevilor etc. Şcolile vor fi evaluate din perspectiva mai multor indicatori de performanţă, pentru fiecare din aceştia fiind propuse calificative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plan de măsuri pentru şcoli din judeţ în urma neregulilor constatate de ARACIP.
 Vizualizări articol: 2815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plan de măsuri pentru şcoli din judeţ în urma neregulilor constatate de ARACIP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei