Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mar 2017 - Anul XXII, nr. 51 (6467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Liderul PNL Suceava vrea ca partidul să-şi prezinte mai curajos programul de guvernare şi ce le poate oferi românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, le-a transmis liberalilor prezenţi sâmbăta trecută la Consiliul Naţional al partidului care sunt, în opinia sa, cei cinci paşi pe care trebuie să-i parcurgă PNL pentru a reuşi să câştige viitoarele alegeri. Gheorghe Flutur a declarat că un prim pas ar fi cel de organizare a PNL, ceea ce se va şi întâmpla în perioada următoare, cu declanşarea alegerilor în partid de jos în sus. „Acum dăm drumul la alegerile interne. Urmează nouă săptămâni pentru alegeri în teritoriu, până pe 2 mai, şi şase săptămâni până la alegerile de la nivel naţional, la congres. Este foarte bine, pentru că asta înseamnă că jumătatea anului ne va prinde cu o conducere legitimă şi e important acest lucru”, a arătat Gheorghe Flutur, care ocupă şi funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL la nivel naţional.

În acelaşi timp, el a arătat că PNL are nevoie de o clarificare doctrinară, pentru că au apărut noi provocări la care liberalii trebuie să răspundă. Gheorghe Flutur a arătat că PNL trebuie să-şi prezinte clar poziţia partidului faţă de dezvoltarea României, întrebându-se dacă „vrem pomeni sau investiţii?”. Apoi, liderul PNL a subliniat că partidul trebuie să-şi exprime poziţia proprie faţă de poziţia României în Uniunea Europeană şi în actuala conjunctură internaţională. „Acestea sunt lucruri pe care va trebui să le spunem curajos. Liberalii au avut curaj timp de 142 de ani, şi de aia au făcut Războiul de Independenţă şi Marea Unire din 1918”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.

Liderul PNL Suceava consideră că un alt pas ar trebui să fie prezentarea mai curajoasă a programului de guvernare al PNL, dar şi ce le pot oferi liberalii românilor. „Avem acest program de guvernare, s-a lucrat mult la el, şi va trebui să ieşim curajos şi să spunem ce oferim românilor. Este foarte important pentru noi”, a subliniat Flutur.

 

Flutur cere o opoziţie mai fermă şi cu soluţii

În acelaşi timp el le-a solicitat liberalilor să facă o opoziţie fermă, exigentă, adevărată şi cu soluţii la actuala guvernare, acest lucru putându-se realiza atât prin intermediul parlamentarilor, cât şi prin aleşii locali liberali. Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că PNL „nu stă rău” din punctul de vedere al aleşilor locali, mai bine de o treime dintre aceştia de la nivel naţional fiind ai PNL.

Flutur a spus că aleşii locali ai PNL au nevoie de sprijin, dar şi de voci care să le apere drepturile şi şansele egale în obţinerea de fonduri şi informaţii de la Guvern şi ministere. De asemenea, el a subliniat că un lucru extrem de important pentru sprijinirea aleşilor locali este deblocarea fondurilor europene, accesarea acestora făcându-se în momentul de faţă extrem de greu.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a spus că PNL trebuie să-şi stabilească obiectivele pe termen mediu şi lung, respectiv câştigarea alegerilor prezidenţiale, prin continuarea actualului parteneriat cu şeful statului, Klaus Iohannis, a celor europarlamentare şi apoi a celor locale şi parlamentare.

Pentru îndeplinirea acestor obiective, liderul PNL le-a cerut liberalilor să fie optimişti, pentru că deşi acum partidul nu trece prin momente uşoare, PNL „are capacitate să se ridice”. „Trebuie să credem mult mai mult în forţele PNL, să credem şi să ne respectăm liderii pe care îi alegem, nu să-i bârfim sau să nu fim de acord. Dacă i-am ales, să mergem până în pânzele albe, până câştigăm guvernarea cu ei. Asta cred că înseamnă unitate”, a încheiat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul PNL Suceava vrea ca partidul să-şi prezinte mai curajos programul de guvernare şi ce le poate oferi românilor.
 Vizualizări articol: 1448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Liderul PNL Suceava vrea ca partidul să-şi prezinte mai curajos programul de guvernare şi ce le poate oferi românilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei