Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mar 2017 - Anul XXII, nr. 51 (6467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Ioan Stan solicită preluarea de către Ministerul Muncii a Căminului de Bătrâni de la Solca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan i-a adresat o interpelare ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, prin care îi solicită acesteia preluarea de către acest minister a Căminului pentru Persoane Vârstnice din Solca, în care sunt cazaţi 65 de bătrâni, şi care se confruntă cu grave probleme financiare. În interpelare, senatorul Ioan Stan a făcut un scurt istoric al acestui cămin, amintind că în anul 2011 Consiliul Local Solca a aprobat aplicarea Programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice”, în urma căruia Spitalul de Boli Cronice Solca a fost reorganizat în cămin pentru bătrâni. Stan a mai spus că tot în 2011, Guvernul a aprobat desfiinţarea spitalului, în vederea îndeplinirii condiţiilor pentru aplicarea programului menţionat anterior, iar apoi Consiliul Local Solca a încheiat cu Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Suceava contractul de finanţare pentru noul cămin de bătrâni, ulterior fiind obţinute şi acreditările necesare funcţionării.

„Având în vedere că acest cămin are o capacitate de 70 de locuri, iar în ultimii doi ani a funcţionat la capacitate maximă, ba mai mult în perioada de iarnă a fost nevoie de suplimentarea paturilor având în vedere că cerinţele au fost foarte mari din partea primăriilor pentru cazarea oamenilor străzii fără adăpost, a vârstnicilor sau a bolnavilor, considerăm că este oportună, atât pentru oraşul Solca, dar şi pentru localităţile limitrofe, funcţionarea în continuare a acestui cămin”, i-a transmis senatorul PSD de Suceava ministrului Muncii. Ioan Stan a arătat că acest cămin a fost finanţat până în luna octombrie 2015 din fondurile primite de la Ministerul Muncii, prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava. El a explicat că ulterior, pentru lunile noiembrie şi decembrie 2015, finanţarea a fost primită din fondul de rezervă bugetară a Guvernului şi din cel al Primăriei Solca, după care pe parcursul anului 2016 finanţarea s-a făcut doar din contribuţia bătrânilor, din fondurile de le bugetul local şi de la Consiliul Judeţean Suceava.

Ioan Stan a mai precizat că după publicarea metodologiei de evaluare, selectare şi finanţare a căminului prin Programul de Interes Naţional „Creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice din căminele pentru persoanele vârstnice”, căminul din Solca a avut posibilitatea să depună o cerere de finanţare. „Acest fapt nu s-a dus la îndeplinire, având în vedere că potrivit cerinţelor minime de calificare, Consiliul Local Solca nu şi-a putut asuma asigurarea menţinerii şi continuării serviciului acordat pentru 2016 şi 2017”, a declarat senatorul sucevean. El a amintit că în momentul de faţă în cămin sunt asistaţi 65 de bătrâni, din care doar unul din Solca, restul fiind din judeţul Suceava şi din alte judeţe.

În aceste condiţii Ioan Stan a solicitat să i se comunice dacă Ministerul Muncii poate prelua administrarea şi finanţarea căminului de bătrâni din Solca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan solicită preluarea de către Ministerul Muncii a Căminului de Bătrâni de la Solca.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan solicită preluarea de către Ministerul Muncii a Căminului de Bătrâni de la Solca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei