Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mar 2017 - Anul XXII, nr. 51 (6467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: O cauză a rezultatului de la parlamentare al PNL este că fuziunea a durat prea mult

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur consideră că una dintre cauzele care au dus la rezultatul nemulţumitor pe care acest partid l-a obţinut la alegerile parlamentare a fost durata prea mare a tranziţiei şi fuziunii dintre fostele PNL şi PDL. Gheorghe Flutur a susţinut un discurs în cadrul Consiliului Naţional al PNL de la finalul săptămânii trecute, în care a ţinut să facă „o scurtă radiografie” a ceea ce nu a mers în activitatea partidului, pentru ca pe viitor să nu se mai întâmple aceleaşi lucruri.

Lider al liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, a amintit că după fuziunea dintre PNL şi PDL, noul PNL a reuşit să învingă PSD în alegerile prezidenţiale, dar în continuare au existat măsuri tranzitorii în cadrul partidului, cu asigurarea unor conduceri bicefale. „După alegerile prezidenţiale noi am avut măsuri tranzitorii în statut, cu aceste conduceri bicefale. La alegerile prezidenţiale am reuşit să batem PSD şi să avem preşedintele nostru, şi a fost meritul domniei sale, dar a fost şi meritul partidului care a venit tare din urmă. Apoi a urmat 2016, care a fost un an cu două provocări, alegerile locale şi cele parlamentare”, a spus Gheorghe Flutur.

 

Preşedintele PNL Suceava: "Trebuie să punem degetul pe rană"

El a arătat că rezultatul de la alegerile parlamentare de la finalul anului trecut nu a fost unul mulţumitor,  adăugând în acelaşi timp că vrea să pună degetul pe rană şi să spună că „o principală cauză a fost că au durat prea mult tranziţia şi fuziunea”.

„Trebuie să recunoaştem acest lucru. Pentru că poate atunci când unii eram mai temători, să nu se supere unii şi alţii că trebuie un preşedinte, dacă aveam mai mult curaj eram departe”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL. El a precizat că la alegerile locale de anul trecut au fost „nişte bâlbâieli”, în special în Bucureşti, cu acele căutări de candidaţi, care s-au răsfrânt la nivelul întregului partid. Făcând referire la alegerile parlamentare, Gheorghe Flutur a arătat că PNL „parcă nici nu s-a văzut” sau a fost puţin vizibil în prezentarea programului de guvernare.

”Asta pentru că am consumat foarte multă energie în această aşezare internă, şi mai puţin cu expunerea programului de guvernare. Când Dragnea ieşea la tablă şi îşi prezenta oferta, parcă noi nu am avut-o, deşi o aveam. Şi am greşit. Şi asta ne-a costat”, a subliniat Gheorghe Flutur.

El a mai adăugat că pe liberali i-a costat inclusiv faptul că PNL nu a avut curajul să-şi legitimeze liderul sau liderii cu care să se prezinte în alegerile parlamentare, recurgând la soluţii din afara partidului.

„Trebuie să recunoaştem asta. Sub zodia provizoratului s-au întâmplat lucrurile astea”, a punctat Gheorghe Flutur. El a apreciat faptul că în PNL s-a luat decizia de a se organiza alegeri de jos în sus, care se vor finaliza cu alegerea unei noi conduceri centrale, în cadrul congresului naţional din data de 17 iunie 2017. Gheorghe Flutur a mai transmis că PNL are nevoie de o conducere legitimă, în care toţi liberalii să aibă încredere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: O cauză a rezultatului de la parlamentare al PNL este că fuziunea a durat prea mult.
 Vizualizări articol: 2043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flutur: O cauză a rezultatului de la parlamentare al PNL este că fuziunea a durat prea mult2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei