Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mar 2017 - Anul XXII, nr. 51 (6467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţea şcolară

Demersuri ale sindicaliştilor suceveni împotriva desfiinţării şcolilor cu număr redus de elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul celui mai mare sindicat din învăţământul preuniversitar din Suceava (Alianţa Sindicatelor din Învăţământ - ASI), prof. Giani Leonte, atrage atenţia asupra unui fenomen referitor la şcolile din mediul rural, care prinde contur din ce în ce mai adânc. Este vorba despre desfiinţarea, an de an, a unui număr semnificativ de unităţi şcolare, motivul invocat fiind scăderea numărului de elevi. Numai din toamna acestui an, şase instituţii de învăţământ din judeţ ar urma să dispară din reţeaua şcolară.

Giani Leonte susţine că ”populaţia şcolară în scădere e un argument fals în a desfiinţa şcoli, multe dintre ele renovate”. Acesta a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava să facă front comun cu Alianţa Sindicatelor din Învăţământ (ASI) Suceava şi să susţină funcţionarea a cel puţin o clasă pe nivel în fiecare unitate şcolară, indiferent de numărul de elevi.

”ASI Suceava va lansa, începând cu săptămâna viitoare, o serie de dezbateri, pentru a preveni aceste restructurări. În acest sens, rugăm directorii de şcoli să trimită  argumente pentru a ne susţine cauza”, a mai completat Leonte. Propunerea acestuia a fost lansată vineri, 3 martie, la întâlnirea reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava cu toţi directorii de şcoli din judeţ,

 

Unităţile care urmează să fie desfiinţate din toamnă

În Văleni Stânişoara, comuna Mălini, Inspectoratul Şcolar Suceava a avizat desfiinţarea Şcolii Primare Nr. 2, unde actualmente mai învaţă doar 12 elevi, şi a Grădiniţei Nr. 2, frecventată de doar 11 preşcolari. Pe lista unităţilor propuse spre desfiinţare se mai regăsesc Şcoala Primară Slătioara, Râşca, unde în acest an şcolar învaţă 14 elevi, Şcoala Primară Valea Poienii, Dolhasca, cu 11 elevi, GPN Colonie, Fundu Moldovei, care are înscrişi 12 preşcolari, şi Şcoala Primară Ruşi, comuna Forăşti.

Aceste unităţi nu vor mai funcţiona din cauza scăderii efectivelor de elevi sub limitele prevăzute de lege: minimum 12 elevi la învăţământul primar şi minimum 10 elevi la învăţământul preşcolar.

Totodată, pe lângă scăderea natalităţii, transferul elevilor la şcolile „de centru” şi migraţia în străinătate a părinţilor însoţiţi de copiii lor sunt alţi factori care conduc la închiderea grădiniţelor şi a şcolilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demersuri ale sindicaliştilor suceveni împotriva desfiinţării şcolilor cu număr redus de elevi.
 Vizualizări articol: 2095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Demersuri ale sindicaliştilor suceveni împotriva desfiinţării şcolilor cu număr redus de elevi3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei