Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2017 - Anul XXII, nr. 50 (6466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Maricela Cobuz: Guvernarea PSD îndreaptă încă o nedreptate a Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a anunţat ieri că actuala guvernare PSD va îndrepta o nedreptate a Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş. Maricela Cobuz a amintit că în timpul guvernării tehnocrate, pe 17 noiembrie 2016, au fost tăiate sumele alocate pentru însoţitorii copiilor cu dizabilităţi.

„Societatea şi familiile care au copii cu dizabilităţi au reacţionat la punerea în aplicare a ordinului ministrului din noiembrie 2016 privind eliminarea dreptului la însoţitori şi au înaintat petiţii online şi pe e-mail către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale”, a declarat Cobuz. Ea a arătat că în calitate de deputat şi membru al Comisiei de sănătate şi familie a ridicat această problemă şi a solicitat rezoluţia ei în condiţiile în care s-au primit numeroase petiţii din teritoriu.

Deputatul PSD de Suceava a spus că în cursul zilei de miercuri, 1 martie 2017, ministrul Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog, şi ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, au semnat Ordinul privind copiii cu dizabilităţi, astfel încât copiii diagnosticaţi cu sindromul Down şi alte dizabilităţi similare să beneficieze în continuare de însoţitor cu indemnizaţia aferentă.

Maricela Cobuz a explicat că sindromul Down este o boală genetică prezentă încă din momentul conceperii fătului din cauza unei modificări la nivelul cromozomului 21. „Aceşti copii au coeficientul de inteligenţă afectat în grade variate şi pot asocia patologii grave, unele prezente de la naştere, precum malformaţiile cardiace, altele cu evoluţiile în timp, precum leucemie”, a spus deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a mai precizat că, fiind medic pediatru, în cadrul maternităţii Spitalului ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a întâlnit mame care au născut copii cu sindrom Down, iar impactul psihic asupra acestora în momentul confirmării unui astfel de diagnostic este devastator. „El marchează atât medicul, cât şi personalul dedicat îngrijirii copilului. Aceşti copii au nevoie de o îngrijire specială şi de o susţinere permanentă din partea statului. Printre alte obiective principale, Programul de Guvernare al PSD are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi în condiţii de egalitate şi demnitate umană”, a declarat Maricela Cobuz. Ea a mai spus că pe 21 martie se serbează în fiecare an Ziua Internaţională a Copiilor cu Sindrom Down, zi implementată de ONU. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: Guvernarea PSD îndreaptă încă o nedreptate a Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş.
 Vizualizări articol: 4075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Maricela Cobuz: Guvernarea PSD îndreaptă încă o nedreptate a Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei