Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2017 - Anul XXII, nr. 50 (6466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţii

Investiţii necesare de 15 milioane de euro pentru autorizarea şcolilor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reabilitarea şi dotarea tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Suceava astfel încât acestea să îndeplinească toate condiţiile necesare autorizării ar costa şcolile circa 15 milioane de euro. Estimarea a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, în cadrul şedinţei reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava cu directorii de şcoli, de vineri, 3 martie.

Preşedintele CJ s-a arătat îngrijorat de faptul că din cele 765 de şcoli din Suceava, doar 39% deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, cele mai necesare investiţii fiind cele în grupurile sanitare, în asigurarea apei potabile de calitate corespunzătoare etc.

În contextul în care, în această perioadă, primarii îşi fac proiecţii privind bugetul din acest an, Flutur i-a îndemnat pe directorii de şcoli să poarte discuţii cu aceştia pentru alocarea de fonduri pentru instituţiile de învăţământ.

”La ministrul Dezvoltări Regionale este un mare program pentru dezvoltare locală şi trebuie să facem demersuri să cerem bani pentru ca 15 septembrie să ne prindă cu cea mai mare parte a lucrurilor rezolvate”, a mai completat Flutur.

La finalul intervenţiei sale, acesta a mai amintit de importanţa unui parteneriat dintre administraţiile publice şi şcoli, dar şi despre depolitizarea instituţiilor şcolare, ceea ce ar însemna „o intrare în normalitate”.

Potrivit unei statistici prezentate de inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr, la începutul acestui an şcolar, circa 92% dintre şcolile care nu au autorizaţie sunt în mediul rural, majoritatea neîndeplinind reglementările în vigoare privind dotările de utilităţi, de exemplu lipsa grupurilor sanitare interioare, lipsa apei curente, apă neconformă chimic şi/sau bacteriologic, număr insuficient de cabine la grupurile sanitare în raport cu efectivele de elevi.

Lazăr a prezentat evoluţia autorizării din punct de vedere sanitar a şcolilor, menţionând că în 2012 doar 177 de unităţi din judeţ aveau autorizaţie.

 

Avizul PSI

Cât priveşte avizul privind securitatea la incendiu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (USU) Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, le-a transmis directorilor de şcoli că pe pagina electronică a instituţiei există o aplicaţie pe care o pot accesa şi consulta pentru a vedea care sunt documentele necesare şi paşii pentru a intra în legalitate.

Acesta a asigurat directorii de sprijinul ISU Suceava, completând că ”suntem deschişi pentru a intra în legalitate. La nivel naţional, judeţul Suceava nu se numără printre judeţele care stau bine la acest capitol”. Burlui le-a prezentat directorilor o serie de noutăţi legislative în domeniu, de interes pentru aceştia, remarcând totodată o creştere a interesului directorilor de şcoli faţă de aceste aspecte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii necesare de 15 milioane de euro pentru autorizarea şcolilor din judeţ.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţii necesare de 15 milioane de euro pentru autorizarea şcolilor din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei