Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2017 - Anul XXII, nr. 50 (6466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Inspectorii de muncă suceveni au depistat nouă persoane care desfăşurau muncă nedeclarată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă suceveni au depistat nouă persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că în prima lună a acestui an inspectorii au efectuat 289 de controale, din care 213 în domeniul relaţiilor de muncă şi 76 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 44.000 de lei.

Romeo Butnariu a spus că în urma controalelor în domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 10.000 de lei.

El a arătat că în prima lună a anului au fost depistate nouă persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, dintre care opt persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal, şi o persoană depistată fără forme legale care îşi desfăşura activitatea la un angajator. În acelaşi timp, şeful ITM Suceava a mai spus că printre deficienţele cele mai frecvente în domeniul relaţiilor de muncă se numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor, precum şi nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, a dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat şi a prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă şi a repausului săptămânal.

Romeo Butnariu a mai precizat că în urma celor 76 de controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 34.000 de lei.

Printre deficienţele constate de inspectorii ITM Suceava se numără cele cu privire la modul de respectare a procedurilor de cercetare a evenimentelor de către comisiile numite de angajatori, instrucţiuni proprii de securitate şi sănătate în muncă incomplete sau nestabilirea prin fişa postului a atribuţiilor şi răspunderilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru toţi lucrătorii

Nu în ultimul rând, Romeo Butnariu a mai spus că la începutul lunii februarie 2017 în judeţul Suceava erau înregistrate 122.241 de contracte individuale de muncă active, din care 115.740 pe durată nedeterminat şi 6.501 pe durată determinată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii de muncă suceveni au depistat nouă persoane care desfăşurau muncă nedeclarată.
 Vizualizări articol: 5065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectorii de muncă suceveni au depistat nouă persoane care desfăşurau muncă nedeclarată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei