Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2017 - Anul XXII, nr. 50 (6466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege aspră

Încă două autoutilitare confiscate de poliţie, pentru transporturi mici de lemn fără acte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În primele două zile ale lunii martie două noi transporturi de lemn fără acte au fost depistate în trafic, poliţiştii aplicând, pe lângă amendă, şi măsura de confiscare a autoutilitarelor cu care se făcea transportul. Se remarcă din nou valoarea mică a lemnului transportat, ceea ce nu reprezintă o scuză pentru cei în cauză, însă este un avertisment important privind riscul la care se expun cei care fac afaceri ilegale cu lemn. După cum am mai relatat în cotidianul nostru, Legea 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, a fost modificată prin Ordonanţa 51 din 2016, iar una dintre noile prevederi stipulează că pentru orice transport de peste 0,1 mc lemn fără acte se aplică şi măsura indisponibilizării autovehiculului.

Aşa s-a ajuns ca autoutilitare în valoare de câteva mii de euro să fie confiscate pentru transporturi de lemn în valoare de 120 sau 169 de lei.

 

Autoutilitară VW LT de 3.000 de euro, confiscată pentru lemn de 1.718 lei 

Revenind la cele două confiscări din această lună, pe 1 martie, în jurul orei 5.00, un echipaj de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a oprit pentru control, pe o stradă din localitate, o autoutilitară VW LT. La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 19 ani, Samuel B., din comuna Frătăuţii Noi. În remorcă acesta avea cherestea lemn răşinoase, brad, pentru care nu exista aviz de însoţire sau alte documente de provenienţă. Conform procedurilor, poliţiştii au solicitat sprijinul unui inginer de la Ocolul Silvic Marginea, pentru a inventaria lemnul.  

„S-a procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care s-a constatat că susnumitul transporta cantitatea de 3,72 mc cherestea lemn răşinoase, esenţă brad, în valoarea de 1.718,64 lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional, conform legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenda de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

De asemenea, a fost confiscată şi autoutilitara evaluată la 3.000 de euro, aceasta ajungând în curtea Poliţiei municipiului Rădăuţi

 

A rămas fără maşină pentru lemn de 169 de lei

A doua zi, pe 2 martie, în jurul orei 14.00, a urmat o confiscare la Marginea. Un echipaj de la Postul de Poliţie Marginea a oprit pentru control, pe un drum comunal neclasificat, o autoutilitară marca Ford, condusă de un bărbat în vârstă de 27 de ani, Marian A., din comuna Condăreni, judeţul Botoşani.

Bărbatul transporta cantitatea de 2,60 mc lemn, pentru care nu avea nici un document de provenienţă. Lemnul a fost evaluat la 169 de lei. Şi în acest caz, maşina a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a transmis: „Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare”.

Monitorul de Suceava a prezentat într-un material mai amplu, în ediţia din 1 martie, noile modificări legislative, care vor duce la foarte multe confiscări de maşini care transportă lemn. De altfel, această creştere este deja vizibilă în statisticile poliţiei judeţene.

Cea mai mică valoare a lemnului pentru care a fost confiscată o autoutilitară a fost de 120 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă două autoutilitare confiscate de poliţie, pentru transporturi mici de lemn fără acte.
 Vizualizări articol: 6250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Încă două autoutilitare confiscate de poliţie, pentru transporturi mici de lemn fără acte5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei