Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2017 - Anul XXII, nr. 50 (6466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Transparenţă

Cinci tineri au modernizat şi au refăcut gratuit pagina de internet a Primăriei Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci tineri şi-au propus să aducă administraţia publică mai aproape de cetăţeni, aceştia modernizând şi refăcând gratuit pagina de internet a Primăriei Rădăuţi.

Noua pagină web, disponibilă la adresa www.primariaradauti.rode la 1 martie 2017 (vechea pagină este disponibilă la www.primariaradauti.ro/vechi), îşi propune să aducă un plus de transparenţă şi de informare în relaţia cu cetăţenii din Rădăuţi.

Rădăuţeanul Luca Ciubotaru, iniţiatorul acţiunii, a menţionat că „prin acest demers am vrut să facem informaţia despre decizia publică mai accesibilă şi să arătăm că ideile bune pot fi puse în practică chiar şi prin voluntariat. Sunt convins că sunt multe persoane care pot să contribuie la dezvoltarea comunităţii, este nevoie doar de puţină iniţiativă pentru ca ideile să prindă contur. Le mulţumesc colegilor din echipă pentru efortul şi implicarea lor şi mulţumesc conducerii Primăriei Rădăuţi pentru deschidere şi încredere. La Rădăuţi, punem deja bazele unui grup civic numit <Rădăuţiul implicat>, unde orice idee bună din societatea civilă care poate duce la dezvoltare locală este promovată. Cu siguranţă vor urma şi alte iniţiative” a declarat Luca Ciubotaru, iniţiatorul acţiunii.

Proiectul a început la finalul lunii septembrie 2016, chiar după Ziua Internaţională a Dreptului de a Ști – 28 septembrie, marcată la nivel internaţional şi naţional prin activităţi dedicate participării cetăţenilor la deciziile publice, transparenţei şi administraţiei deschise societăţii.

La o zi după aceasta, pe 29 septembrie 2016, întors acasă într-un weekend, Luca Ciubotaru a luat legătura cu Primăria Municipiului Rădăuţi şi s-a oferit să refacă gratuit site-ul instituţiei, pentru a oferi cetăţenilor informaţii cât mai accesibile despre cum se iau deciziile publice, despre cum se cheltuiesc banii publici, dar şi pentru a aduce comunicarea dintre instituţii şi cetăţeni în pas cu actualitatea. Autorităţile au fost deschise propunerii şi la scurt timp după ce Luca a făcut anunţul, s-au alăturat şi alţi tineri dornici să dea ceva înapoi comunităţii în care au studiat sau de care-i leagă amintiri. Echipa a fost formată din Ciprian Dicu, absolvent al Facultăţii de Matematică – UAIC Iaşi, Andrei Mihailescu – absolvent al Colegiului Tehnic Rădăuţi, Ștefan Vasile Pandaciuc - absolvent al Colegiului Tehnic Rădăuţi, în prezent masterand al Universităţii „Gh. Asachi” din Iaşi şi Simona Renţa - absolventă a Facultăţii de Drept – UAIC Iaşi.

Potrivit lui Luca, avantajele noii platforme online sunt: o accesibilitate crescută a informaţiilor – toate informaţiile despre serviciile publice se află la doar câteva click-uri distanţă, secţiune accesibilă de proiecte aflate în consultare şi de înregistrări video a şedinţelor de Consiliu Local, realizată cu ajutorul radautiziar.ro, pentru a încuraja cetăţenii să se implice în deciziile care-i afectează în mod direct, accent pus pe comunicarea în mediul online, promovarea modalităţii de plată online a taxelor şi impozitelor – un drum în minus la ghişeu, formular de feedback, sistem de votare şi solicitarea părerii cetăţenilor despre calitatea serviciilor sau propuneri de îmbunătăţire a lor.

Luca Ciubotaru se află deja la a doua iniţiativă de acest gen, după ce la începutul anului 2016 a refăcut gratuit pagina primăriei comunei sale natale. În perioada 2012 – 2013, tânărul rădăuţean a fost unul dintre cei doi Delegaţi de tineret ai României la Organizaţia Naţiunilor Unite şi Consilier al Ministrului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic în anul 2016.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci tineri au modernizat şi au refăcut gratuit pagina de internet a Primăriei Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 4069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cinci tineri au modernizat şi au refăcut gratuit pagina de internet a Primăriei Rădăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei