Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2017 - Anul XXII, nr. 50 (6466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiectul „Femei de Succes”

10.000 de lei adunaţi pentru copiii de la Podu Coşnei, în cadrul unei conferinţe pe tema emoţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

10.000 de lei s-au adunat joi, 2 martie, din vânzarea de bilete şi din donaţii, în cadrul Conferinţei „Gestionarea emoţiilor”, susţinută de Catrinel Zaharia şi dr. Bogdan Iliescu, eveniment circumscris proiectului „Femei de Succes! Performanţă la superlativ”.

Banii vor ajunge la Asociaţia „Mihail şi Gavril” din Podu Coşnei, prin intermediul căreia sunt ajutaţi copii orfani şi nevoiaşi, care primesc o masă gratuită, ajutor la teme, haine şi rechizite, o parte dintre ei fiind cazaţi în cadrul centrului care aparţine de mănăstirea din Podu Coşnei.

Publicul a înţeles mesajul transmis de organizatori şi a dat o mână de ajutor copiilor de acolo, copii greu încercaţi de soartă, care însă au găsit linişte, sprijin şi, mai presus de toate, o familie.

Pentru aceşti copii, părintele Mihai Negrea a fost tată până în luna ianuarie a acestui an, când a trecut la cele veşnice, el fiind cel care a iniţiat toate acţiunile de binefacere legate de Podu Coşnei.

Părintele Ciprian Neveanu a vorbit joi seară în numele copiilor şi al mănăstirii din Podu Coşnei, acesta mărturisind că ”acum, când părintele Negrea este plecat, el este îngerul nostru şi al mănăstirii, al doamnei preutese şi mai ales al copiilor. Iubirea părintelui merge dincolo de prezenţă. Iubirea este o formă de energie care aduce o prezenţă continuă. Şi îmi dau seama că iubirea părintelui merge dincolo de trup. Iubirea este o formă de energie care aduce o prezenţă continuă, de aceea nu are trecut şi viitor. Copiii de la Podu Coşnei vor un singur lucru. Să fim uniţi. Nu vrem palate, nu vrem milioane de euro. Vream să ne ajute Dumnezeu să găsim oameni precum părintele Negrea, oameni pe care îi simţim că ne iubesc necondiţionat”.

 

Gestionarea emoţiilor

Evenimentul de joi continuă seria de manifestări în cinstea femeilor de succes din Suceava, ediţia din acest an, a VI-a, fiind configurată diferit faţă de cele din anii precedenţi. Astfel, invitaţii au asistat la o conferinţă cu tema „Gestionarea emoţiilor”, susţinută de consultantul în dezvoltare personală Catrinel Zaharia şi medicul chirurg Bogdan Iliescu. 

A răspuns invitaţiei mai toată protipendada oraşului, manifestarea fiind găzduită de Hotel Imperium.

Primul a luat cuvântul Bogdan Iliescu, acesta vorbind auditoriului despre creier, „această maşinărie de procesat emoţii”, de unde vin emoţiile rele şi emoţiile bune şi cum sunt ele receptate şi procesate de noi. Bogdan Iliescu a menţionat că emoţiile sunt cele care dau valoare fiecărui act, fiecărui gest pe care îl facem, sunt „rădăcina lucrurilor”, explicând totodată cum şi de unde apar diferenţele dintre indivizi în ceea ce priveşte receptarea acestora. Nu în ultimul rând, acesta a prezentat şi a explicat cele şapte emoţii de bază resimţite de om (bucuria descoperii – în cazul copiilor, îngrijorarea - caring, frica etc.), expunând şi o serie de experimente realizate de-a lungul timpului care certifică sau contrazic anumite credinţe privind emoţiile.

La rândul său, Catrinel Zaharia le-a vorbit invitaţilor despre conceptul de inteligenţă emoţională (înţelepciunea cu care ne trăim emoţia, potrivit unei definiţii), despre clasificarea emoţiilor şi cum poate fi dobândit echilibrul emoţional prin asumare, acceptare, autoeducare, autenticitate şi atenţie. În cuvântarea sa, aceasta a făcut referire şi la egalitatea şi discriminarea de gen, aducând în discuţie câteva statistici referitoare la procentul femeilor aflate în poziţii de conducere în companii importante, diferenţe de salarizare dintre femei şi bărbaţi etc.

Principalul organizator al conferinţei a fost Asociaţia SEVA, reprezentată de Angela Zarojanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10.000 de lei adunaţi pentru copiii de la Podu Coşnei, în cadrul unei conferinţe pe tema emoţiilor.
 Vizualizări articol: 3256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
10.000 de lei adunaţi pentru copiii de la Podu Coşnei, în cadrul unei conferinţe pe tema emoţiilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei