Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2017 - Anul XXII, nr. 47 (6463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Maricela Cobuz: În România nu există un act legislativ pentru definirea ”siguranţei” pacientului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susţinut ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică în care a atras atenţia că în România nu există în momentul de faţă un act legislativ prin care să se definească termenul de ”siguranţă” a pacientului. În acelaşi timp, Maricela Cobuz a arătat că din nefericire în România nu există nici o strategie în care să fie tratată problema siguranţei pacientului la nivel naţional, deşi din partea Comisiei Europene a existat un raport privind punerea în aplicare a prevederilor şi recomandărilor Consiliului în anul 2012. Ea a arătat că în acest raport s-au enumerat 13 acţiuni de punere în aplicare, dintre care România a pus în aplicare doar una singură, cea de includere a siguranţei pacienţilor în educaţia şi formarea personalului sanitar. „Singura menţiune privind siguranţa pacientului este prevăzută în proiectul de evaluare şi acreditare a spitalelor din România, proiect care a fost elaborat de Autoritatea Naţională pentru Managementul Calităţii în Sănătate în luna martie a anului 2016, însă fiind vorba doar de câteva referiri neexacte la adresa siguranţei pacientului. Pentru a putea stabili un cadru legislativ, pe lângă definirea existenţei de siguranţă a pacientului, trebuie indicate normele care să ducă la îndeplinirea criteriului prin care să se poată pune în aplicare”, a declarat Maricela Cobuz. Ea a precizat că lipsa unui cadru legislativ a condus în România la dezvoltarea unor probleme în sistemul medical care au afectat sănătatea şi siguranţa pacientului. Din punctul de vedere al deputatului PSD de Suceava este necesară adoptarea unei astfel de legi în România care să contribuie la creşterea calităţii serviciilor medicale, a educaţiei pacienţilor şi a personalului medical privind siguranţa administrării medicamentelor şi asigurarea că personalul medical informează tot timpul pacienţii cu privire la utilizarea medicamentelor şi la eventualele riscuri pe care aceştia şi le asumă, pentru a-şi putea da consimţământul în mod informat.

Maricela Cobuz a mai spus că în calitate de deputat şi membru al Comisiei pentru sănătate şi familie, propune construirea unui cadru legislativ prin care să se definească expresia de siguranţă a pacientului însoţită de modul de aplicare astfel încât actul medical în România să fie în armonie cu normele europene şi să confere protecţie pacientului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: În România nu există un act legislativ pentru definirea ”siguranţei” pacientului.
 Vizualizări articol: 2122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Maricela Cobuz: În România nu există un act legislativ pentru definirea ”siguranţei” pacientului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei