Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2017 - Anul XXII, nr. 47 (6463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Recuperare

Bătrâna muşcată de câini a fost operată şi se află sub tratament în spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bătrâna în vârstă de 79 de ani sfâşiată de un câine, luni dimineaţă, în municipiul Suceava, a fost operată de urgenţă şi se află internată în spital, sub tratament şi observaţie.

Femeia locuieşte pe strada Samuil Isopescu, la blocul nr. 10, iar luni dimineaţă a ieşit afară pentru a aduna gunoiul.  O căţea care se cuibărise chiar sub balconul ei a atacat-o din senin. Câinele a fost extrem de violent, a trântit-o pe bătrână la pământ şi a muşcat-o de mai multe ori de mâini, dar şi de o ureche. Muşcăturile au fost extrem de grave şi profunde şi au dus la sfâşierea muşchilor de pe antebraţul drept al femeii, cu plăgi profunde pe cele două braţe şi sfâşierea urechii drepte.

 

Bătrâna a avut nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale

Bătrâna a reuşit să scape cu greu din colţii fiarei şi s-a refugiat în casă, de unde a sunat la 112 după o ambulanţă. Un echipaj al ambulanţei a preluat-o pe bătrână şi a transportat-o la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava. Văzând în ce stare se află femeia, s-a luat decizia operării de urgenţă a acesteia. A fost nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale în cazul rupturii musculare de pe antebraţul drept şi al celorlalte plăgi muşcate de pe braţe. Medicul chirurg ortoped Radu Timofeiov a fost cel care făcut mai multe intervenţii chirurgicale de reconstrucţie a antebraţului drept şi a lobului urechii, ulterior fiind nevoie şi de alte intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie pentru reconstrucţie fină. Bătrâna a fost internată apoi în secţia de ortopedie a spitalului, unde a rămas sub observaţie şi tratament de antibiotice.

 

Câinele agresiv a fost dus cu tot cu pui în adăpost, iar poliţiştii încearcă să stabilească cine se face vinovat de incident

Luni la prânz căţeaua agresivă a fost prinsă de o echipă de hingheri în apropierea locului unde a avut loc atacul. Sub balcon, în cotloanele unde s-a adăpostit căţeaua care fătase cu o noapte înainte, au fost descoperiţi opt pui, din care doi erau deja morţi. Căţeaua a fost preluată împreună cu puii săi şi dusă în adăpostul de câini fără stăpân din lunca Sucevei.

Cornel Hanceriuc, şeful Serviciului Ecologizare şi Gestionare Câini fără Stăpân din cadrul Primăriei Suceava, ne-a declarat: ”Căţeaua a fost dusă în adăpost cu tot cu pui şi va fi microcipată, deparazitată şi sterilizată. În mod normal, ea ar trebui să stea 14 zile în adăpost şi dacă nu o revendică sau adoptă nimeni, poate intra pe lista de eutanasiere. În acesta caz, însă, când căţeaua are şase pui, trebuie lăsată să alăpteze cât timp va fi necesar. Din cauza faptului că are pui, căţeaua e destul de agresivă şi cu greu medicii se pot apropia de ea.”

Vecinii femeii atacate spun că aceasta era iubitoare de animale şi nu-şi dau seama cum s-a putut întâmpla aşa ceva. ”Era cea care avea grijă de toţi câinii care se aciuau prin jurul blocului şi le dădea de mâncare. E o femeie cu mult suflet pentru animale şi a fost ca o ironie a sorţii ca tocmai ei să i se întâmple aşa ceva”, ne-a declarat un bărbat care locuieşte în zonă.

Până la această oră, la Poliţia municipiului Suceava nu a fost depusă nici o plângere în legătură cu incidentul sângeros căruia i-a căzut pradă bătrâna de 79 de ani. Poliţiştii s-au autosesizat însă cu privire la condiţiile în care s-a produs agresiunea şi fac cercetări care vor stabili dacă există indicii de comitere a vreunei infracţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrâna muşcată de câini a fost operată şi se află sub tratament în spital.
 Vizualizări articol: 2543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bătrâna muşcată de câini a fost operată şi se află sub tratament în spital5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei