Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2017 - Anul XXII, nr. 47 (6463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

17,3 milioane de lei pentru extinderea, reabilitarea şi modernizarea clădirii Palatului Administrativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat marţi, în şedinţă ordinară, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ”Extindere, reabilitare şi modernizare clădire Palat Administrativ-sediul Consiliului Judeţean”. Valoarea estimată a investiţiei se ridică la suma de 17,278 de milioane de lei cu TVA inclus, din care 16,157 de milioane de lei ar urma să provină de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi 1,121 de milioane de la bugetul local. ”Clădirea Palatului Administrativ are o vechime mai mare de 100 de ani, fiind înscrisă în lista monumentelor istorice din judeţul Suceava. Din cauza faptului că imobilul prezintă degradări, fisuri, infiltraţii provenite din apele pluviale, deteriorări ale coloanelor instalaţiei termice, din cauza faptului că nu există un spaţiu adecvat destinat desfăşurării şedinţelor de Consiliu Judeţean şi conferinţelor, precum şi un spaţiu expoziţional sau destinat vernisajelor, din cauza faptului că numărul de angajaţi a crescut şi că în aceeaşi clădire îşi desfăşoară activitatea şi Instituţia Prefectului, se impune extinderea, reabilitarea şi modernizarea clădirii Palatului Administrativ”, a motivat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Consiliul Judeţean va finanţa din bugetul propriu cheltuielile legate de obţinerea şi amenajarea terenului, studiile de fezabilitate şi documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii, studiile de teren, studiile de specialitate, expertizele tehnice şi auditul energetic, asistenţa tehnică, consultanţa, taxe pentru obţinerea de avize, acorduri, autorizaţii, organizarea procedurilor de achiziţii, cheltuieli pentru probe tehnologice, teste şi predare la beneficiar. De la bugetul de stat vor fi finanţate cheltuielile legate de lucrările de construire, reparaţii capitale, transformări, consolidări, modificări, extinderi, reabilitări, modernizări şi reabilitarea termică a construcţiilor aferente obiectivelor de investiţii. Gheorghe Flutur a declarat că lucrările vor fi gata până la finele anului viitor astfel încât manifestările prilejuite de Centenarul Marii Uniri să se desfăşoare în noua Sală a Unirii, care va fi amenajată pe terenul din curtea interioară a Palatului Administrativ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17,3 milioane de lei pentru extinderea, reabilitarea şi modernizarea clădirii Palatului Administrativ.
 Vizualizări articol: 1561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
17,3 milioane de lei pentru extinderea, reabilitarea şi modernizarea clădirii Palatului Administrativ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei