Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2017 - Anul XXII, nr. 46 (6462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes „maxim”

Un singur cetăţean prezent la dezbaterea publică a bugetului Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima dezbatere publică a bugetului municipalităţii sucevene pentru acest an a avut loc luni, la amiază, la sediul Primăriei Suceava.

Locaţia aleasă, sala de şedinţă a Consiliului Local, s-a dovedit a fi mult prea mare pentru numărul de cetăţeni interesaţi de modul de utilizare a banilor lor de către administraţia locală, la şedinţă fiind prezentă doar o persoană.

În aceste condiţii, primarul, cei doi viceprimari şi personalul tehnic din primărie au ţinut dezbaterea doar cu acel cetăţean prezent, Mariana Ungureanu, din cartierul Obcini.

După ce edilul sucevean Ion Lungu a prezentat în mare proiectul bugetului pe 2017, suceveanca a fost rugată să ia cuvântul, dacă are ceva de spus în privinţa bugetului.

Reprezentanta sucevenilor a semnalat o serie de probleme din cartierul în care locuieşte, precum deficienţe ale iluminatului public, solicitând modernizarea parcărilor şi a trotuarelor de printre blocuri, dar şi modernizarea locului de joacă din apropierea locuinţei sale. Primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a mulţumit pentru că a dat dovadă de spirit civic, precizând că vor fi făcute demersuri concrete pentru rezolvarea problemelor semnalate.

 

Peste 20% din bugetul Sucevei, destinat dezvoltării

Dezbaterea publică a bugetului Sucevei, ajunsă în etapa finală, după consultări cu directorii de şcoli, două runde de discuţii cu consilierii locali şi una cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari, este ultimul pas înainte de supunerea la vot a proiectului de buget, de care depinde activitatea municipalităţii în acest an.

„Această dezbatere publică nu este obligatorie, dar, din respect pentru cetăţeni, pentru a le arăta că deciziile se iau în mod transparent, am decis să facem astăzi ultima dezbatere publică pe buget. Ne dorim ca de azi într-o săptămână, pe 6 martie, să aprobăm bugetul local. Noua variantă de buget este de 404.845.380 de lei. Bugetul de funcţionare este de 317.902.170 de lei, iar bugetul de dezvoltare de 85.463.210 lei, ceea ce înseamnă că 78,81% este alocat pentru funcţionare, iar 21,19% pentru dezvoltare”, a spus principalul ordonator de credite, primarul Ion Lungu.

El a subliniat faptul că este un buget al dezvoltării municipiului, chiar în condiţiile în care creşterile salariale au bulversat bugetele tuturor localităţilor din România. Majorarea costurilor cu cheltuielile salariale nu sunt numai la aparatul propriu al primăriei, ci şi la toate unităţile de învăţământ, teatru şi cei încadraţi la Asistenţa Socială.

 

Principalele proiecte de dezvoltare pentru 2017

Șeful municipalităţii sucevene a dat şi exemple concrete din principalele proiecte care vor fi demarate anul acesta: „Modernizarea iluminatului public din fonduri elveţiene; electromobilitate – achiziţionarea de maşini electrice; amenajarea zonei de agrement Tătăraşi; drumuri, parcări şi energie electrică cartier Europa; străzi – reabilitare totală sau parţială; finalizarea proiectului de modernizare a zonei centrale, pe strada Vasile Bumbac; demararea proiectului de aducţiune a gazului metan în Burdujeni Sat; acoperire patinoar; modernizarea a trei puncte termice – Obcini 4, Zamca 4 şi PT Parc; pod peste râul Suceava; Sala Polivalentă, cu utilităţile necesare; 10 locuri de joacă noi; demararea lucrărilor de amenajare a unei sere proprii a primăriei; reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare; modernizarea de terenuri de sport; trei investiţii importante la şcoli – corp de laboratoare la C.N. <Petru Rareş>, mansardarea Școlii Gimnaziale Nr. 10, sală de gimnastică la C.N. <Spiru Haret>; extindere iluminat public; modernizare Piaţa Burdujeni – investiţie de 3,8 milioane de lei; căldură în Piaţa Centrală; zid de sprijin pe strada Mihail Kogălniceanu, unde alunecă terenul.

Pe fonduri europene vrem să aducem 40 de autobuze electrice noi, să realizăm un centru multifuncţional la Iţcani, dar şi o grădiniţă cu program prelungit în Obcini şi alta în Burdujeni Sat”.

Nu în ultimul rând, primarul Sucevei a menţionat alocarea a 20 de milioane de lei pentru reparaţii şi modernizări stradale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un singur cetăţean prezent la dezbaterea publică a bugetului Sucevei.
 Vizualizări articol: 1831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Un singur cetăţean prezent la dezbaterea publică a bugetului Sucevei1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei