Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2017 - Anul XXII, nr. 46 (6462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 6 martie

Expoziţia „Descoperirea Universului”, la Observatorul Astronomic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 6 martie – 6 aprilie, Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Observatorul Astronomic şi Planetariul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, în colaborare cu Biblioteca USV, expoziţia cu titlul „Descoperirea Universului”. Importantul eveniment ştiinţific se înscrie în seria activităţilor dedicate Zilei Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 6 martie, începând cu ora 14:00, în spaţiul expoziţional al Observatorului Astronomic din cadrul USV.

Expoziţia, redactată în limba română, este compusă din 29 de roll-upuri despre Univers şi este structurată pe două planuri, ajutând vizitatorii să descopere cele două feţe ale Universului. Faţa A prezintă viziunea modernă a Universului, teoria Big Bangului fierbinte şi modelul concordanţei. Succesul acestor modele este explicat din punct de vedere observaţional, experimental şi teoretic. Faţa B conduce spre o serie de întrebări care decurg din aceste modele - întrebări despre natura elementelor din Univers, cum ar fi materia şi energia întunecată; întrebări care se află la limita fizicii sau a altor discipline despre natura exactă a Big Bangului, natura timpului, legătura dintre fizică şi matematică şi întrebări filosofice care sunt legate de studiul cosmologiei.

Expoziţia, pusă la dispoziţie de Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti, este realizată de Departamentul de Matematică de la Universitatea din Namur (UNamur), în colaborare cu Atout Sciences, Cercul Astronomic Mosan, Scienceinfuse, Arhivele Georges Lemaître, Facultatea de Ştiinţe a Universităţii Catolice din Louvain (UCL), Centrul de Cosmologie, Fizica particulelor şi Fenomenologie (CP3) şi UCL Cultură.

În aceeaşi perioadă, la Observatorul Astronomic se vor desfăşura şi ateliere de lucru, la care sunt invitaţi elevi, studenţi şi publicul sucevean. Temele atelierelor sunt următoarele: cosmologie, astrofizică, astronomie populară, radioastronomie, astronomie pe înţelesul celor mici.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic, între orele 9:00-16:00. Intrarea este liberă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Descoperirea Universului”, la Observatorul Astronomic.
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia „Descoperirea Universului”, la Observatorul Astronomic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei