Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2017 - Anul XXII, nr. 45 (6461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri finalizate

Încă o victorie pentru recuperarea sporului de ecran pentru angajaţii din învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La aproape trei ani de când sute de oameni ai şcolii au obţinut în instanţă hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii pentru reintroducerea sporului de ecran în statele de plată, cei care primesc în prezent aceste drepturi pot fi număraţi pe degetele mâinilor.

Este vorba de câţiva angajaţi de la Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava şi Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” pentru care s-a reintrodus acest spor, şi, mai nou, despre un angajat al Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava.

Prof. Petru Gorea, reprezentantul Sindicatului Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SSIP) Suceava, a arătat că „am reuşit câştigarea sporului pentru condiţii periculoase şi vătămătoare la Şcoala Gimnazială <Ion Creangă> Suceava. Secretara de acolo avea hotărâre judecătorească, iar noi am parcurs fazele executării silite. Şcoala a contestat, însă sentinţa finală a fost de partea noastră, astfel că, din această lună, angajata a primit acest spor. Se vor restitui retroactiv şi datoriile, cel mai probabil eşalonat”. Cuantumul sporului pentru condiţii vătămătoare este de 15% din salariul de bază.

Amintim că în anul 2014, Tribunalul Suceava a dat câştig de cauză angajaţilor din învăţământ, care au obţinut hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii pentru reintroducerea sporului de ecran în statele de plată. Cu toate acestea, unităţile şcolare vizate au refuzat să pună în aplicare hotărârile şi să reintroducă sporul de 15%, prin urmare unele sindicate au început executarea silită a şcolilor, obligându-le la plata unor penalităţi pentru fiecare zi de întârziere în punerea în aplicare a sentinţelor judecătoreşti. La rândul lor, şcolile au contestat executarea silită, însă în cele din urmă nu au avut câştig de cauză. În cea mai mare parte, beneficiarii acestor sporuri sunt secretarele, contabilii şi profesorii de informatică, unii dintre aceştia lucrând efectiv în faţa calculatorului peste şase ore pe zi.

„Avem experienţă de acum, iar asta e singura cale prin care oamenii pot primi aceşti bani. Chiar dacă demersul este de durată, decizia este în favoarea oamenilor, iar în cele din urmă aceştia îşi primesc drepturile. Sunt mulţi care au acele hotărâri judecătoreşti, însă acestea trebuie urmate de alte demersuri şi este de datoria sindicatului să caute soluţii. Acum suntem la limită, hotărârile judecătoreşti sunt din 2014, iar după trei ani acestea se prescriu. Dacă nu ai cerut în intervalul celor trei ani, ai pierdut. Nu mai poţi revendica nimic”, a mai completat Petru Gorea.

Acesta a mai menţionat că va continua demersurile pentrupunerea în aplicare a sentinţelor şi în cazul altor angajaţi de la Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Liceul cu Program Sportiv şi CT „Al. I. Cuza”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o victorie pentru recuperarea sporului de ecran pentru angajaţii din învăţământ.
 Vizualizări articol: 3580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Încă o victorie pentru recuperarea sporului de ecran pentru angajaţii din învăţământ3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei