Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 feb 2017 - Anul XXII, nr. 44 (6460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eleganţă

Flutur le mulţumeşte public celor de la Apele Române pentru sprijinul acordat la degajarea gheţurilor din zona Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le mulţumeşte public directorului general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Nicolae Bărbieru, şi directorului Emil Vamanu, de la Administraţia Bazinală de Apă Siret, pentru sprijinul acordat ca urmare a apelului său la dislocarea gheţurilor în zona Vatra Dornei. Flutur a arătat că prin lucrările executate s-a deblocat practic zona de la confluenţa râurilor Dorna şi Bistriţa, prin îndepărtarea gheţurilor.

”S-a acţionat prin excavare, rezultând până acum o cantitate de peste 16.000 de metri cubi de gheaţă. În acţiune au fost implicaţi, timp de două săptămâni, zeci de angajaţi de la Apele Romane, de la Primăria Vatra Dornei, de la ISU Suceava şi de la ISU Vatra Dornei, care au acţionat cu două excavatoare cu braţ lung, două excavatoare cu braţ scurt, un buldozer, două autobasculante şi o autoutilitară. S-a eliminat astfel pericolul de inundaţii care ar fi putut avea loc dacă nu se intervenea”, a spus şeful administraţiei judeţene.

El a explicat că pentru prevenirea unor inundaţii, în viitor trebuie avută în vedere construcţia unui baraj în amonte de Vatra Dornei, pe râul Dorna, care va avea rolul de a opri zăpoarele, astfel încât să se evite blocajele de gheţuri de la confluenţa cu râul Bistriţa. ”Vrem să evităm astfel ceea ce s-a întâmplat anul acesta. Acum a fost un an cu alternanţă bruscă îngheţ-dezgheţ, care a dus la o situaţie ce nu s-a mai întâlnit. Râul Dorna s-a dezgheţat mai repede decât Bistriţa, iar acolo a apărut situaţia fără precedent în care Bistriţa îngheţată nu a putut primi gheţarii de pe Dorna. Alte lucrări care vor trebui făcute, împreună cu Primăria Vatra Dornei, sunt cele de consolidare a digurilor din zonele cu locuinţe şi din zona industrială”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur le mulţumeşte public celor de la Apele Române pentru sprijinul acordat la degajarea gheţurilor din zona Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur le mulţumeşte public celor de la Apele Române pentru sprijinul acordat la degajarea gheţurilor din zona Vatra Dornei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei