Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2017 - Anul XXII, nr. 43 (6459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliu Local

Aproape o mie de burse pentru elevi, de la bugetul local al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni au aprobat ieri cuantumul burselor şcolare de care vor beneficia anul acesta elevii unităţilor de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ.

În baza proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu, s-a decis acordarea a patru categorii de burse: de performanţă – 100 de lei, de merit - 80 de lei, de studiu – 60 de lei, de ajutor social – 60 de lei.

Primarul Sucevei a anunţat faptul că în proiectul de buget pentru 2017, pentru acordarea burselor pentru elevi, a prins o finanţare de 450.000 de lei, ceea ce echivalează cu acordarea a aproape 1.000 de burse.

„Unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, prin consiliile de administraţie, aprobă criteriile specifice de acordare a burselor de performanţă, a celor de merit, de studiu şi sociale, cu încadrarea în sumele alocate de la bugetul local”, a explicat edilul sucevean.

Bursele de performanţă se acordă elevilor cu rezultate deosebite la olimpiade, competiţii şi concursuri şcolare la nivel naţional, bursele de merit - celor cu rezultate similare, dar la nivel judeţean, bursele de studiu sunt destinate elevilor care provin din familii cu venituri mici, iar cele de ajutor social sunt pentru elevi care fac parte din categorii sociale defavorizate (orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate, precum şi pentru cei cu situaţii materiale grele).

Numărul efectiv al burselor acordate va fi cunoscut ulterior, după ce fiecare unitate de învăţământ va veni cu propuneri concrete, în funcţie de performanţele elevilor lor, dar şi de posibilităţile financiare ale familiilor acestora, scopul burselor fiind de a reprezenta o formă de sprijin material, vizând atât protecţia socială, cât şi stimularea elevilor care obţin rezultate bune la învăţătură în general sau la anumite discipline.

Bursele se acordă în fiecare an şcolar, pe perioada cursurilor, în funcţie de frecvenţă, excepţie făcând bursele de ajutor social, care se acordă şi pe perioada vacanţelor şcolare, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o mie de burse pentru elevi, de la bugetul local al Sucevei.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape o mie de burse pentru elevi, de la bugetul local al Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dovleci pane, umpluți Dacă ne plac deopotrivă dovleceii pane și cei pregătiți la cuptor cu brânză, dacă îi vrem deopotrivă crocanți, dar și lipicioși și moi, iată o combinație care poate deveni în câteva minute preferata noastră pentru o... Citeşte