Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2017 - Anul XXII, nr. 35 (6451)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Salvator din pasiune”

Sucevenii care vor să înveţe cum se acordă primul ajutor, aşteptaţi la ISU Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a anunţat că a iniţiat, de la începutul acestei săptămâni, o nouă etapă de recrutare a sucevenilor care vor să participe la programul de voluntariat „Salvator din pasiune”. O astfel de campanie s-a derulat şi anul trecut şi s-a bucurat de succes, 29 de suceveni absolvind un curs profesionist de acordare a primului ajutor medical, făcut cu paramedicii de la ISU Suceava.

Persoanele interesate să urmeze aceste cursuri, care sunt gratuite, însă nici nu sunt retribuite în vreun fel, trebuie să aibă între 16 şi 65 de ani, să fie apte din punct de vedere medical pentru efort fizic de nivel mediu, să nu fi fost condamnate pentru infracţiuni comise cu intenţie şi să nu lucreze în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situaţii de urgenţă. Candidaţii mai au nevoie de aviz psihologic, iar minorii, de acordul scris al părinţilor sau al tutorelui legal.

Perioada de înscriere şi depunere a dosarelor este până pe 27 februarie inclusiv, după care, între 28 februarie-6 martie 2017, va fi perioada de analiză a dosarelor. După semnarea contractelor de voluntariat, candidaţii vor începe efectiv cursurile.

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe pagina de internet a inspectoratului, www.pompierisv.ro, sau de la locotenent-colonelul Dănuţ Hladi, la numărul de telefon 0743 464 164.

Programul de voluntariat „Salvator din pasiune” a fost demarat în luna mai a anului trecut, iar la Suceava s-au înscris 32 de candidaţi. Ulterior unul s-a retras, unul a participat la concursul pentru o funcţie de angajat în cadrul ISU şi a devenit pompier militar, iar din cei 30 care au mai rămas, 29 au absolvit cursul de acordare a primului ajutor medical.

După ce vor acumula 240 de ore de voluntariat, sucevenii vor putea să participe şi la misiuni reale ale pompierilor ISU.

Acest program îşi propune, pe lângă o minimă instruire de acordare a primului ajutor pentru cât mai mulţi suceveni, şi întocmirea unei baze de date cu voluntari pregătiţi care să fie solicitaţi în caz de situaţii de urgenţă extreme.

Cei interesaţi să devină voluntari ISU vor fi încadraţi pe categorii, de la nivelul I la nivelul IV. Cei mai avansaţi vor fi voluntarii de la nivelul IV. În baza acestei clasificări se va putea apela şi la voluntari, în funcţie de fiecare situaţie de urgenţă în parte. De exemplu, un voluntar de nivel I sau II nu va putea interveni la probleme majore, legate de incendii sau calamităţi. Voluntarii de nivel III şi IV vor fi incluşi în categoria avansaţi.
Oficialii ISU Suceava spun că se aşteaptă la mai mulţi înscrişi faţă de anul trecut, asta pentru că în ultima perioadă de timp destul de mulţi suceveni s-au interesat de aceste cursuri şi de acest program. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care vor să înveţe cum se acordă primul ajutor, aşteptaţi la ISU Suceava.
 Vizualizări articol: 3865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevenii care vor să înveţe cum se acordă primul ajutor, aşteptaţi la ISU Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei