Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2017 - Anul XXII, nr. 34 (6450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întârziere nedorită

Primăria Suceava, nevoită să funcționeze fără buget chiar și în martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va intra în primăvară fără a avea încă aprobat bugetul pe acest an, ceea ce paralizează o mare parte din activitatea administrației locale.

„Toate administrațiile locale sunt în așteptare acum, la nivel național. Nu putem avea mari inițiative, demara lucrări noi, ci doar să continuăm pe cele de anul trecut, până la aprobarea bugetului. Chiar și cel mai mic contract, de cumpărare a unor topuri de hârtie, ține tot de aprobarea bugetului și iată că avem aproape două luni în care funcționăm fără buget”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că, în cel mai bun caz, ședința de dezbatere a proiectului de buget va putea fi convocată în primele zile ale lunii martie.

„Așteptăm publicarea bugetului național în Monitorul Oficial, pentru că din acel moment avem nevoie de minim 17 zile înainte de a putea aproba bugetul local”, a spus Lungu, care, pentru a putea finaliza proiectul bugetului local, mai are de așteptat și alocarea cotelor defalcate de la Guvern și a sumelor de echilibrare de la Consiliul Județean.

Conform primarului Ion Lungu, proiectul bugetului Sucevei, prognozat pentru 2017, este de 381.867.849 de lei, din care 294.866.583 lei cheltuieli de funcționare, iar 87 milioane de lei cheltuielile de dezvoltare.

Până la aprobarea bugetului local, toate licitațiile publice sunt blocate, indiferent că sunt pentru bunuri sau servicii, pentru lucrări de investiții sau reparații, ceea ce echivalează cu cel puțin două luni de zile pierdute pentru lucrări așteptate cu nerăbdare de mulți suceveni, precum îngroparea buncărelor de gunoi, realizarea de noi parcări publice sau implementarea unor măsuri pentru fluidizarea traficului rutier pe Calea Unirii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, nevoită să funcționeze fără buget chiar și în martie.
 Vizualizări articol: 2240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava, nevoită să funcționeze fără buget chiar și în martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei