Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2017 - Anul XXII, nr. 34 (6450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din fonduri elveţiene

Peste 850 de corpuri de iluminat moderne, montate pe 60 de străzi din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înlocuirea corpurilor de iluminat vechi de pe străzile Sucevei cu  becuri LED, cu un consum mult mai mic şi cu o eficienţă mai mare, activitate demarată la finele anului trecut, înaintează cu repeziciune, în ciuda vremii nefavorabile.

Astfel, până acum, peste 850 de corpuri de iluminat moderne au fost montate pe 60 de străzi din municipiul Suceava, rezultatele fiind apreciate în principal de locuitorii zonelor respective, care beneficiază de un iluminat mult mai calitativ, dar şi de municipalitate, care va avea mai puţin de plătit la consumul de energie electrică.

„Prioritate la implementarea acestui proiect realizat din fonduri elveţiene au avut cartierele Iţcani şi Burdujeni Sat, de unde am început lucrările de montare a noilor becuri LED. Am fost personal să verific noul sistem de iluminat, pe strada Câmpului, şi oamenii sunt foarte încântaţi de modernizarea făcută”, a spus primarul Ion Lungu.

Proiectul “Management modern şi eficient al iluminatului public în municipiul Suceava” vizează înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat existente, care sunt uzate, deteriorate în parte şi cu un randament scăzut de funcţionare, cu becuri LED, cu consum mic şi eficienţă sporită.

„Fiecare corp nou de iluminat conţine opt LED-uri de mare putere, testate la laboratoare de specialitate. În total vor fi montate 3.843 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, fiind înlocuite şi montate 3.741 de cutii de conexiune pe stâlpii de iluminat. Totodată, se înlocuiesc cablurile de la cutia de conexiune la corpul de iluminat şi se montează echipamente de telegestiune, astfel încât, la final, întreg sistemul de iluminat va putea fi controlat de la distanţă”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi câteva din operaţiunile care se desfăşoară în această perioadă.

Valoarea estimată a contractului de achiziţie publică a fost de 20.362.685,04 lei fără TVA, dar în urma câştigării licitaţiei de consorţiul SC Flash Lighting Services SA Bucureşti şi SC Loial Impex SRL Suceava, valoarea finală a contractului este de 13.193.960,83 lei, fără TVA.

Economiile rezultate, de 7.168.724,21 lei,  urmează să fie folosite pentru realizarea de activităţi suplimentare în cadrul  proiectului:

·         Montare aparate de iluminat tip LED, împreună cu panouri fotovoltaice care să asigure energia necesară funcţionării acestor aparate de iluminat, în parcurile aflate pe teritoriul municipiului Suceava (Parcul Central, Parc Areni, Parc Burdujeni, Parc "Simion Florea Marian");

·         Montare aparate de iluminat de tip LED la Patinoarul artificial Areni;

·         Înlocuire corpuri de iluminat cu aparate de iluminat tip LED sau echivalent (cu consum redus de energie electrică şi durată de funcţionare minim 4 ani) pentru unităţile de învăţământ (şcoli, grădiniţe, licee).

Termenul de finalizare a proiectului de modernizare al iluminatului public din municipiul Suceava, din fonduri elveţiene, este 25 septembrie 2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 850 de corpuri de iluminat moderne, montate pe 60 de străzi din Suceava.
 Vizualizări articol: 2961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 850 de corpuri de iluminat moderne, montate pe 60 de străzi din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei